Jump to content

A Bayern Münchennek nem tetszik Löw időzítése

2019. 03. 06. 14:15

Élesen kritizálta Joachim Löw szövetségi kapitányt a Bayern München vezetősége, amely szerint a szakember rosszul időzített annak közlésével, hogy a klub három labdarúgójára, Thomas Müllerre, Mats Hummelsre és Jérome Boatengre nem számít a jövőben a válogatottnál.

A német szövetség (DFB) keddi közleménye szerint a tréner személyesen közölte döntését a három Bayern München-futballistával. A trió tagja volt a 2014-es világbajnok keretnek ugyanúgy, mint a tavalyi, oroszországi tornán nagy meglepetésre már a csoportkör után búcsúzó nemzeti csapatnak. A két védő, a 76-szoros válogatott Boateng és a 70-szeres válogatott Hummels is 30 éves, míg a kereken 100 válogatott szereplésnél tartó támadó, Müller 29 esztendős.

A Karl-Heinz Rummenigge ügyvezető és a Hasan Salihamidzic sportigazgató által aláírt szerdai kommünikében az áll, hogy sportszakmai döntéseket általában nem szokás kommentálni.

"Ezzel együtt a döntés közlésének időpontja és körülményei vitathatóak" - hangsúlyozzák a vezetők.

Rummenigge és Salihamidzic csodálkoznak azon, hogy Löw miért csak most hozta nyilvánosságra döntését.

"A német válogatott tavaly november 19-én játszotta legutóbbi mérkőzését. Bosszant minket, hogy a Bayern meghatározó játékosai csak három és fél hónappal később kapnak tájékoztatást, miközben fontos összecsapásra készülnek a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is" - írják a közleményben.

A Bayern szerint Löw keddi, müncheni látogatását nem jelentették be előre.

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay)