Jump to content

A Bayern sértett sztárja azért nyitva hagyta a kaput résnyire

2019. 03. 29. 12:02

A 70-szeres válogatott Mats Hummels, a Bayern München hátvédje szerint van még számára visszaút a német nemzeti csapatba annak ellenére, hogy Joachim Löw meglepetésre két müncheni társával együtt nem hívta be az elmúlt heti Európa-bajnoki selejtezőn a hollandokat legyőző együttesbe.

 

"Az én fejemben Mats Hummels, mint válogatott játékos, nem a szekrény sarkába lett helyezve, ahol soha többé nem találják meg" - jelentette ki a 30 éves futballista a Sport Bild szerdai számában.

Löw március elején jelentette be, hogy nem számít Hummelsre, valamint a 76-szoros válogatott Jerome Boatengre és a Nationalelfben 100-szor szereplő Thomas Müllerre sem. A müncheni trió tagja volt a 2014-es világbajnok keretnek ugyanúgy, mint a tavalyi, oroszországi tornán nagy meglepetésre már a csoportkör után búcsúzó nemzeti csapatnak."Thomas, Jerome és én is úgy éreztük, hogy másképpen kellett volna közölni ezt" - idézte fel Hummels azt, hogy Löw előzetes bejelentés nélkül kereste fel a három futballistát Münchenben, s tájékoztatta őket a döntéséről.

A védő úgy fogalmazott "fejbe vágta", amit Löw mondott nekik, mert "egyáltalán nem számított" arra, hogy kimarad a válogatott keretéből. Hozzátette, ezzel együtt elfogadta és megértette a szövetségi kapitány döntését.

"Löw nem a legtökéletesebb megoldást választotta arra, hogy megossza velünk a gondolatait" - hangsúlyozta ugyanakkor Hummels.

A német válogatott múlt szerdán felkészülési mérkőzésen 1-1-et játszott Wolfsburgban a szerbekkel, majd vasárnap este első Eb-selejtező mérkőzésén 3-2-re nyert Amszterdamban a hollandok vendégeként.

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay)