Jump to content

Mourinho szerint a Bayern egy óriás, de csodálja a Dortmundot is

2019. 04. 10. 11:45

José Mourinho szerint a Bayern München a nemzetközi labdarúgás egyik "óriása", a portugál sztáredző ugyanakkor csodálja a Borussia Dortmundnál zajló szakmai munkát is.

A jelenleg csapat nélküli 56 éves szakember a Sport Bild című német napilap szerdai számában elismerően nyilatkozott Niko Kovacról, a Bundesligában címvédő és listavezető bajor együttes vezetőedzőjéről, akit már első találkozásukkor megkedvelt: "úgy éreztem, hogy sok mindenben azonosan gondolkodunk és kölcsönös tisztelettel viszonyulunk egymáshoz".

Mourinho hozzátette, "őszintén reméli", hogy Kovac megtarthatja majd a müncheni vezetőedzői posztot, mert "nagyon keményen dolgozott azért, hogy erre a szintre eljusson".

A portugál tréner ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Borussia Dortmund szakmai munkáját is csodálja.

"És azt is, hogy versenybe szállnak egy ilyen óriással, mint a Bayern München." - fogalmazott.

Mourinho a német labdarúgó-bajnokságot a középcsapatok kiegyensúlyozott küzdelme miatt nagyra becsüli: "teltházas stadionok, kiváló szervezés, nagyon jó taktikai húzások a legtöbb csapatnál - meglehetősen érdekesnek találom a Bundesligát".

José Mourinho az FC Portóval aratott 2004-es Bajnokok Ligája-győzelem után dolgozott a Chelsea-nél, az Internazionalénál - amellyel szintén BL-t nyert - és a Real Madridnál is, ebben az időszakban húsz trófeát nyert. Legutóbb a Manchester Unitedet irányította, onnan decemberben menesztették.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: MTI,youtube, pinterest, pixabay)