Jump to content

Premier League - Megint a Chelsea lehet a Liverpool veszte

2019. 04. 12. 09:55

Hét éve nem tudta hazai pályán legyőzni a Liverpool a Chelsea-t, melyet vasárnap lát vendégül az angol labdarúgó Premier League 34. fordulójában.

A 2012 májusában aratott 4-1-es siker óta a Vörösök mérlege az Anfield Roadon bajnoki mérkőzésen négy döntetlen és két vereség a londoniakkal szemben: ebből a legfájóbb emlék a bajnoki címre 1990 óta vágyó Liverpool-szurkolók számára szinte biztosan a 2014-es fiaskó. Akkor három fordulóval a bajnokság vége előtt hatpontos előnnyel vezették a tabellát, amikor az akkori csapatkapitány, Steven Gerrard az első félidő hajrájában a saját térfele közepén elcsúszott, eladta a labdát, amiből a Chelsea gólt szerzett. A Liverpool 2-0-ra veszített, egy héttel később 3-0-s vezetésről csak döntetlent játszott a Crystal Palace-szel, a Manchester City pedig bajnok lett.

Most, öt körrel az idény vége előtt Jürgen Klopp tanítványai két ponttal előzik meg az egy meccsel kevesebbet játszott Cityt, amely egy esetleges liverpooli pontvesztés esetén komolyabb lépéselőnybe kerülhet, ha a papírformának megfelelően néhány órával korábban legyőzi idegenben a Crystal Palace-t.

Josep Guardiola csapatának azért is lenne nagy szüksége a három bajnoki pontra, mert a hajrában még meg kell mérkőznie a városi rivális Uniteddel, valamint a Tottenhammel is. Utóbbi együttestől kedden a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, londoni találkozóján 1-0-ra kikapott, így egy vasárnapi siker a játékosok önbizalmának is jót tenne a szerdai visszavágó előtt.

Az Európa-ligában negyeddöntős Chelsea ezzel szemben szerényebb, de legalább annyira fontos célért, az őszi Bajnokok Ligája indulásért küzd: Maurizio Sarri csapata - mely sorozatban három bajnoki sikerrel érkezik Liverpoolba - jelenleg harmadik, de mindössze öt ponttal előzi meg a hatodik Manchester Unitedet, amely eddig csak 32 mérkőzést játszott.

A negyedik Tottenham - mely a BL-negyeddöntőben várhatóan a szezon hátralevő részére elvesztette leggólerősebb játékosát, Harry Kane-t - ezúttal a már kiesett Huddersfieldet látja vendégül új stadionjában. Az El-negyeddöntős, bajnoki ötödik Arsenal hétfőn a Watford vendége lesz, míg a Manchester United szombat este a West Ham Unitedet fogadja.

Premier League, 34. forduló:

péntek:

Leicester City-Newcastle United 21.00

szombat:

Tottenham Hotspur-Huddersfield Town 13.30

Brighton-Bournemouth 16.00

Burnley-Cardiff City 16.00

Fulham-Everton 16.00

Southampton-Wolverhampton Wanderers 16.00

Manchester United-West Ham United 18.30

vasárnap:

Crystal Palace-Manchester City 15.05

Liverpool-Chelsea 17.30

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: MTI,youtube, pinterest, pixabay)