Jump to content

Premier League - Manchesteri rangadó szerdán az Old Traffordon

2019. 04. 23. 13:41

A hét közben több mérkőzést is pótolnak az angol labdarúgó-bajnokságból, ezek közül kiemelkedik a Manchester United és a Manchester City városi rangadója, amelyet szerdán játszanak az Old Trafford Stadionban.

Mindkét gárda számára jelentős téttel bír az összecsapás: Josep Guardiola címvédő együttesének győznie kell ahhoz, hogy a tabella "kiegyenesedésekor" megelőzze az élen álló Liverpoolt, ellenkező esetben három fordulóval a vége előtt a Vörösök kezébe kerül a saját sorsuk.

Az Ole Gunnar Solskjaer vezette MU a Bajnokok Ligája-indulásért hajt, és bár erről egy hazai vereséggel sem kellene végérvényesen lemondania, de ebben az esetben lépéshátrányban lenne a jelenleg ötödik Arsenallal, illetve a negyedik Chelsea-vel és a harmadik Tottenham Hotspurrel szemben. Utóbbinak kedden (ma) ugyancsak esedékes egy elhalasztott mérkőzése a kiesőjelölt Brighton ellen, míg az Arsenal a Wolverhampton Wanderers vendégeként lép pályára szerdán.

Az MU bő két-három hét alatt komoly hullámvölgybe került: a BL-negyeddöntőben kettős vereséggel búcsúzott a Barcelonával szemben, a Premier League-ben pedig legutóbbi hat meccséből hármat elveszített, vasárnap az Everton otthonában kapott ki 4-0-ra.

A két csapat szezonbeli első bajnoki összecsapása emlékezetesre sikerült: az Etihad Stadiumban a Manchester City könnyed játékkal 2-0-ra vezetett az akkor még José Mourinho által irányított MU ellen, amely azonban a második félidőben Paul Pogba duplájával és Chris Smalling találatával fordított és nyert.

 

Az elmaradt mérkőzések programja:

kedd:

-----

Tottenham Hotspur-Brighton 20.45

Watford-Southampton 20.45

szerda:

-------

Wolverhampton Wanderers-Arsenal 20.45

Manchester United-Manchester City 21.00

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay)