Jump to content

A Barcelona Griezmannt akarja

2019. 05. 14. 12:41

Spanyol sajtóhírek szerint a már bajnok Barcelona ezen a nyáron is megpróbálja megszerezni Antoine Griezmannt, az Atlético Madrid világbajnok francia futballistáját. A katalánok dolga nem lesz egyszerű, hiszen Griezmann egyrészt élő szerződéssel rendelkezik, másrészt az Atlético nyilván nem szeretné eladni a csapat legjobbját. 

 

A 28 éves csatárt tavaly is szerette volna megszerezni a katalán klub, ő azonban egy 45 perces, a Döntés címet visel dokumentumfilm keretein belül jelentette be, hogy marad a fővárosban.

Griezmann ezt követően 2023-ig meghosszabbította szerződését, kivásárlási árát pedig az első hírek szerint 200 millió euróban (65 milliárd forintban) határozták meg. Később azonban olyan információk láttak napvilágot, hogy ez "mindössze" 120 millió euró.

A katalán Sport című napilap most arról számolt be, hogy Barcelona kész kifizetni ezt az összeget, legfőképpen akkor, ha sikerül eladni a brazil Philippe Coutinhót, akit 2017 nyarán klubrekordot jelentő 165 millió euróért szerződtettek, de közel sem tudta beváltani a hozzáfűzött reményeket.

Griezmann 2014 óta erősíti az Atléticót, amelynek kerete némiképpen gyengül a nyári holtszezonban, ugyanis az ugyancsak világbajnok francia Lucas Hernandez a Bayern Münchenhez igazol, valamint kilenc év után bejelentette távozását az uruguayi csapatkapitány Diego Godín is.

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay, mti)