Jump to content

Sir Alex Fergusson kedvenc játékosa újabb elismerést kap

2019. 08. 27. 15:39

A francia Éric Cantona kapja idén az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöki különdíját.

 

A kontinentális szervezet honlapján kedden közzétett hírrel kapcsolatban az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin azt nyilatkozta: azzal nemcsak Cantona kiemelkedő játékoskarrierjét ismerik el, hanem tisztelegnek a személyisége előtt is.

"Egy olyan ember, aki elutasította a kompromisszumokat, kiállt a saját maga által vélt értékekért, minden körülmény között elmondta a véleményét, és a szívét, lelkét beleadta abba, amiben hitt" - mondta Cantonáról Ceferin.

Az 53 éves Cantona pályafutása során játszott az Auxerre, a Marseille, a Nimes és a Leeds United csapatában, a legnagyobb sikereit viszont a Manchester Unitedben érte el, ahol 1992 és 1997 között négy bajnoki címet, két FA Kupát és három angol Szuperkupát nyert. A francia válogatottban 45 alkalommal lépett pályára, visszavonulását követően strandlabdarúgóként is sikeres volt, illetve kipróbálta magát a színészi pályán.

Cantona elkötelezett híve és támogatója a jótékonysági ügyeknek, valamint szervezeteknek, elismerését a Bajnokok Ligája csoportkörének csütörtöki sorsolásán veheti majd át Monacóban.

Tavaly David Beckham, 2017-ben Francesco Totti érdemelte ki a díjat, amit 1998 óta adnak át, és többek között Alfredo Di Stéfano, Bobby Charlton, Eusébio, Franz Beckenbauer és Johan Cruyff is megkapta.

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay, mti)