Jump to content

A német leganda szívesen játszana a válogatottban túlkorosként az olimpián

2019. 08. 28. 16:48

Lukas Podolski, a németek világbajnok labdarúgója túlkoros játékosként szívesen pályára lépne a jövő évi tokiói olimpián.

 

A 34 éves labdarúgó - aki két és fél éve Japánban, a Vissel Kobe csapatában szerepel - a Bild magazinnak elmondta: egy sportoló számára fantasztikus élményt és kihívást jelent az olimpiai részvétel.

"Szívesen felkészülnék az olimpiára, hajlandó lennék együttműködni a csapat vezetőivel" - tette hozzá a 130-szoros válogatott támadó, aki 2014-ben tagja volt a Brazíliában vb-aranyérmes csapatnak.

Tokióban az 1997-ben vagy az után született játékosok szerepelhetnek az olimpiai keretben, a szakvezetők három túlkoros labdarúgót nevezhetnek. A csapat magját a júniusi U21-es Európa-bajnokságon döntős német válogatott tagjai alkotják majd.

Stefan Kuntz szakvezető Podolski nyilatkozatáról annyit jegyzett meg: előbb az érintett játékosok klubjaival kell egyeztetnie - az olimpia ugyanis egybeesik a felnőtt profi csapatok nyári felkészülésével, illetve a szezon rajtjával -, és csak azt követően látnak tisztán, hogy melyik poszton szorulnak erősítésre. Hozzátette: minden bizonnyal vannak olyan, a korhatárnál idősebb német játékosok, akikre ebben az esetben túlkorosként számíthatnak.

 

 

 

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay, mti)