Jump to content

Bundesliga - a Brémába látogatnak az éllovas Gulácsiék

2019. 09. 19. 11:23

Gulácsi Péter csapata, a listavezető RB Leipzig a tizedik helyen álló Werder Bremenhez látogat szombaton a német labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában.

Az egyformán magyar válogatott, csapatkapitány Willi Orbán, illetve a kapus Gulácsi Péter együttese egyértelmű esélyese a találkozónak, mivel tétmérkőzésen a májusi kupadöntőben kapott ki legutóbb - a Bayern Münchentől -, ráadásul az előző Bundesliga-fordulóban 1-1-re hozta a címvédő bajorok elleni rangadót.

A lipcsiek remek formáját jelzi, hogy kedden idegenbeli sikerrel kezdték meg a Bajnokok Ligája-idényt, 2-1-re nyertek a portugál Benfica stadionjában. A brémai ellenfélről ugyanakkor kellemetlen emlékeik lehetnek, mivel a Werdertől szenvedték el a legutóbbi bajnoki vereségüket a 2018/2019-es szezon zárófordulójában, ráadásul az elmúlt öt Bundesliga-mérkőzésükön csak kétszer tudták megverni a kikötővárosiakat.

A lipcseiekhez hasonlóan veretlen még a jelenlegi idényben a Bayern és a Wolfsburg is, a müncheni elitakakulat a 15. helyen szerénykedő Kölnt fogadja, míg az ötödik Wolfsburg a hétfői zárómeccsen a Hoffenheimet látja vendégül.

A Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz múlt szombaton elmozdult az utolsó helyről azzal, hogy legyőzte az immár sereghajtó Herthát, az ötödik forduló péntek esti nyitányán a magyar csatár és társai nehéz meccsre számíthatnak a hatodik Schalke vendégeként.

Sallai Roland csapata, a meglepetésre harmadik Freiburg ugyanakkor favoritként vág neki szombaton a 14. Augsburg elleni délnémet derbinek.

 

 

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay, mti)