Jump to content

Premier League - a Chelsea ellen feledtetheti a BL-fiaskót a Liverpool

2019. 09. 19. 11:26

Rangadók egész sorát rendezik a Premier League hétvégi fordulójában. A PL-éllovas Liverpool a hétközi BL-fordulóban meglepetésre kikapott a Nápoly otthonában, ám bánkódásra sem ok, sem idő nincs, ugyanis a Chelsea elleni derbi vár Jürgen Klopp együttesére. 

A Frank Lampard irányította Chelsea egyelőre felemás teljesítményt mutat: a bajnokságban a nyitófordulóban elszenvedett vereség óta két-két győzelem és döntetlen a mérlege, ugyanakkor a Bajnokok Ligájában kedden 1-0-ra kikapott hazai pályán a Valenciától.

A fiatalokat bátran pályára küldő Lampardra vasárnap kemény erőpróba vár, hiszen a BL-címvédő, bajnoki éllovas Liverpool látogat a Stamford Bridge-re.

"A vasárnap igazi teszt lesz számunkra, a Liverpool ellen kiadhatjuk a haragunkat az európai csalódás után" - jelentette ki a Chelsea 21 éves csatára, Tammy Abraham, aki az előző fordulóban mesterhármast szerzett a Wolverhampton ellen 5-2-re megnyert mérkőzésen.

A túloldalon Jürgen Klopp vezetőedző sem lehet maradéktalanul elégedett, ugyanis a makulátlan bajnoki mérleget a kedden elszenvedett Bajnokok Ligája-vereség csúfítja: a Liverpool 2-0-ra kikapott a Napoli otthonában.

"Nincs okunk a pánikra, hiszen a szezon kezdete óta kiváló teljesítményt nyújtunk" - fogalmazott ennek kapcsán Virgil van Dijk, a liverpooliak holland hátvédje.

A címvédő Manchester City - mely az előző fordulóban nagy meglepetésre kikapott az újonc Norwichtól, így hátránya már öt pont - a Watfordot fogadja, a harmadik helyezett, BL-döntős Tottenham pedig a Leicester Cityhez látogat szombaton.

Csütörtöki Európa-liga-szereplése miatt vasárnap lép pályára a negyedik Manchester United és a hetedik, három forduló óta nyeretlen Arsenal is: előbbi Londonba, a West Ham Unitedhoz utazik, utóbbi pedig az újonc Aston Villát fogadja.

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay, mti)