Jump to content

La Liga - győzelmi kényszer alatt a Real és a Barca is

2020. 02. 20. 11:07

A spanyol bajnokság két gigászát egy pont választja el egymástól. A hétvégén sem a Real Madridra, sem a Barcelonára nem vár papíron nehéz feladat, de pont az ilyen kötelezőnek tűnő győzelmek megszerzése szokott nehézséget okozni. 

Az éllovas Real Madridot és a tabellán második helyen álló címvédő Barcelonát mindössze egyetlen pont választja el a spanyol labdarúgó-bajnokság 25. fordulója előtt, amelyben előbbi vendégként, utóbbi házigazdaként lép pályára.

Az erőviszonyok ismeretében mindkét csapatra papírforma győzelem vár a szombati játéknapon: a madridiak a Levante otthonába (13.) látogatnak, a katalánok az Eibart (16.) fogadják. A Levante legutóbbi hat bajnoki mérkőzése közül ötöt elveszített, az Eibar eddig vendégként 12 mérkőzése közül csak egyet nyert meg a szezonban, miközben hatszor alulmaradt, míg a legutóbbi három fordulóban csupán két pontot szerzett.

Némi bizakodásra mégis okot adhat a két kiscsapat számára, hogy a Real Madrid és a Barcelona sem képes annyira kiegyensúlyozott szereplésre, mint az elmúlt években. A fővárosiak a legutóbbi fordulóban otthon nem bírtak a Celta Vigóval (2-2), a katalánok az egy hónappal ezelőtti edzőváltást követően nyolc tétmérkőzésükből kettőt elbuktak, míg hat győzelmük során ötször minimális különbséggel kerekedtek ellenfelük fölé. Ráadásul megoszthatja a figyelmüket, hogy a Barcelonának kedden, a Real Madridnak szerdán lesz jelenése a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Az elmúlt hetekben több csapat nyeretlenségi sorozata szakadt már meg a ligában, az Athletic Bilbaóé azonban még tart. A baszk gárda legutóbb december elején nyert bajnoki találkozót, azóta öt döntetlen mellett négyszer kikapott, a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot.

La Liga, 25. forduló:

péntek:

Real Betis-Mallorca 21.00

szombat:

Celta Vigo-Leganés 13.00

Barcelona-Eibar 16.00

Real Sociedad-Valencia 18.30

Levante-Real Madrid 21.00

vasárnap:

Osasuna-Granada 12.00

Alavés-Athletic Bilbao 14.00

Valladolid-Espanyol 16.00

Getafe-Sevilla 18.30

Atlético Madrid-Villarreal 21.00

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)