Jump to content

Koronavírus - Halasztások a japán futballban

2020. 02. 25. 10:34

A Japán Labdarúgó Liga elhalasztott hét kupatalálkozót a koronavírus-járvány terjedése miatt, és azt tervezi, hogy március közepéig az összes hazai futballmérkőzést elnapolja.

A közép-kínai Vuhanból kiindult új típusú koronavírus-járványban a fertőzöttek száma Kínában 77 658 főre emelkedett, 2663-an életüket vesztették az ország szárazföldi részén, miközben a gyógyultak száma 27 ezer fölé emelkedett. Japánban 870 esetet regisztráltak, és eddig ott négy halottja van a járványnak.

A liga közlése szerint a szerdai mérkőzések halasztása része a vírus megállításáért foganatosított intézkedéseknek.

"A J League mindent elkövet azért, hogy megelőzze a fertőzést és magakadályozza a terjedését" - áll a szervezet közleményében.

A járvány terjedése miatt az elmúlt hetekben, napokban számos sporteseményt elhalasztottak vagy más helyszínre tettek át Japánban. Az első és másodosztályú labdarúgó-bajnokság ugyanakkor a terveknek megfelelően elrajtolt a hétvégén, néhány klub azonban arra kérte a szurkolókat, hogy szájmaszkban érkezzenek, továbbá fertőtlenítő szereket is osztogattak a stadionokban.

A nyári tokiói olimpiát illetően Kató Kacunobu egészségügyi, munkaügyi és népjóléti miniszter kedden úgy fogalmazott, még mindig túl korai lenne az esetleges halasztásról beszélni. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a napokban arról tájékoztatta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), hogy egyelőre nem kell válságtervet készíteni a játékok törlésére vagy áthelyezésére.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)