Jump to content

Visszavágna a Manchester City, a CAS-hoz fordul jogorvoslatért

2020. 02. 26. 13:37

A CAS szerdán közölte: a klub a hétfői határidőig eljuttatta a fellebbezéshez szükséges iratokat. A közlemény hozzátette: egyelőre nem tudják megmondani, hogy mikorra várható végleges döntés az ügyben.

 

Az UEFA másfél héttel ezelőtt azért marasztalta el az angol klubot, mert az megítélésük szerint súlyosan megsértette a szervezet pénzügyi fair play-szabályát. A határozat szerint a 2020/21-es és a 2021/22-es szezonban nem indulhat az UEFA égisze alá tartozó sorozatban a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős angol klub, amely mellékbüntetésként 30 millió eurós bírságot is kapott.

Az UEFA a Football Leaks szivárogtatása nyomán indított vizsgálatot a Manchester City ellen. A honlap által nyilvánosságra hozott belső levelezésből és klubdokumentumokból az derült ki, hogy az arab tulajdonú egyesületet szabálytalanul finanszírozták, és éveken keresztül megtévesztették az UEFA-t.

AZ UEFA közölte: a szabálytalanságok a 2012 és 2016 közötti időszakban történtek, a klub pedig - amely tagadta az ellene felhozott vádakat - nem működött együtt a kivizsgálás során. A pénzügyi fair play alapja az, hogy egy egyesület nem költhet többet, mint amennyi a bevétele.

A Premier League-ben címvédő együttes jelenleg a BL-indulást érő második helyen áll az angol bajnokságban.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)