Jump to content

Premier League - Három hónap után újraindul a Premier League

2020. 06. 16. 10:47

Normális körülmények között a címvédő Manchester Citynek már régen át kellett volna adnia a trónját a listavezető FC Liverpoolnak, ehelyett Pep Guardiola tanítványai még szerdán is arra fognak törekedni, hogy elhalasszák a rivális elkerülhetetlennek tűnő "koronázását".

 

Három hónappal azután, hogy a pandémia félbeszakította a bajnokságot, a második helyen álló City a kilencedik Arsenalt, a kiesés ellen küzdő Aston Villa pedig a hetedik Sheffield Unitedet fogadja - ez lesz az első kettő abból a 92 hátralévő mérkőzésből, amelyet a tervek szerint öt hét alatt bonyolítanak majd le a PL-ben. A találkozókat zárt kapuk mögött rendezik meg, a kezdés előtt pedig arra a több mint 40 ezer emberre emlékeznek majd, aki az Egyesült Királyságban áldozatul esett a járványnak.

A City-Arsenal összecsapás szomorú érdekessége, hogy mindkét gárda vezetőedzőjét közelről érintette a koronavírus: Guardiola édesanyja elhunyt a betegségben, Mikel Arteta pedig - aki korábban Guardiola segítője volt - elkapta a vírust márciusban, de felépült.

A City 25 pontos hátránnyal indul az újrakezdésnek, ami azt is jelenti, hogy ha kikap az Ágyúsoktól, a Liverpool vasárnap, a városi rivális Everton ellen bebiztosíthatja elsőségét, amely 1990 óta az első lesz a klub történetében. Az Arsenal a Bajnokok Ligája-indulásra hajt, amely nem tűnik elérhetetlennek a számára, miután az európai szövetség Manchester Cityt sújtó büntetése, nemzetközi porondról való kizárása nyomán az ötödik hely is BL-részvételt érhet.

A négy, szerdán pályára lépő csapat nem sokat pihenhet, mert a hétvégi, 30. fordulóban is érdekelt lesz.

Premier League:

28. forduló:

szerda:

Aston Villa-Sheffield United 19.00

Manchester City-Arsenal 21.15

30. forduló:

péntek:

Norwich City-Southampton 19.00

Tottenham Hotspur-Manchester United 21.15

szombat:

Watford-Leicester City 13.30

Brighton-Arsenal 16.00

West Ham United-Wolverhampton Wanderers 18.30

Bournemouth-Crystal Palace 20.45

vasárnap:

Newcastle United-Sheffield United 15.00

Aston Villa-Chelsea 17.15

Everton-FC Liverpool 20.00

hétfő:

Manchester City-Burnley 21.00

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)