Jump to content

Elléphet a Real a Barcától

2020. 06. 22. 11:35

Szünet nélkül folytatódik a spanyol labdarúgó-bajnokság, a 31. forduló mérkőzéseit hétfőtől csütörtökig rendezik.

A Real Madrid, amely vasárnap este győzött San Sebastiánban és ezzel beérte az FC Barcelonát, szerdán lép ismét pályára, amikor a Real Mallorcát fogadja egyértelmű esélyesként. A vendégcsapat a bennmaradásért küzd, két ponttal előzi meg az utolsó előtti Leganést és az utolsó Espanyolt. Hazai pályán, októberben ugyan 1-0-ra legyőzte fővárosi ellenfelét, de a Real Madrid pályaválasztásával legutóbb 2009 májusában sikerült nyernie.

A Barcelona a sevillai gól nélküli döntetlenje után kedden fogadja az Athletic Bilbaót, amellyel gyakran meggyűlik a baja. Februárban a Király Kupában és ősszel a bajnokságban is kikapott 1-0-ra a baszk csapattól idegenben, az előző bajnoki idényben pedig 1-1-es döntetlen született Barcelonában.

Az Atlético Madrid, amely a Valladolid elleni 1-0-s sikerével feljött a harmadik helyre, a Levante vendége lesz, az azonos pontszámmal negyedik Sevilla pedig a Villarreallal játszik idegenben.

A másik sevillai csapat, a 14. helyezett Real Betis, amelynél a hétvégén váltás történt a vezetőedzői poszton - Rubi feladatait Alexis Trujillo vette át - az utolsó helyezett Espanyolt látja vendégül a csütörtöki záráson, péntektől pedig már jön a következő forduló.

La Liga, 31. forduló:

hétfő:

Villarreal-Sevilla 19.30

Leganés-Granada 22.00

kedd:

Levante-Atlético Madrid 19.30

Valladolid-Getafe 19.30

FC Barcelona-Athletic Bilbao 22.00

szerda:

Alavés-Osasuna 19.30

Real Sociedad-Celta Vigo 19.30

Real Madrid-Real Mallorca 22.00

csütörtök:

Eibar-Valencia 19.30

Real Betis-Espanyol 22.00

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)