Jump to content

Triplázhat a Bayern, legalábbis a korábbi elnök szerint

2020. 06. 29. 10:47

Uli Hoeness, a német futballbajnok Bayern München tiszteletbeli klubelnöke szerint a csapatnak most jó esélye van arra, hogy triplázzon, azaz a Bundesliga-arany mellett a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját is megnyerje.

"Ha a mostani formát meg tudják tartani a játékosok, akkor tényleg megnyerhetünk mindent" - jelentette ki a 68 esztendős Hoeness a bajor televíziónak adott interjújában.

A sportvezető dicsérte Hansi Flick vezetőedzőt és a futballistákat, mert mint mondta, "ezekben a nehéz időkben" nem könnyű fenntartani a motivációs szintet. Hoeness arra utalt, hogy a koronavírus-járvány miatt előbb félbeszakadt a bajnokság, majd a hátralévő meccseket zárt kapuk mögött kellett lejátszaniuk a csapatoknak.

Tripláznia eddig egyszer, 2013-ban, Jupp Heynckes irányításával sikerült a Bayernnek, amelyre szombaton este a Bayer Leverkusen elleni kupadöntő vár.

A BL-t, melyben a bajorok még a Chelsea elleni nyolcaddöntő visszavágója előtt állnak, augusztusban folytatják a versenyben maradt együttesek egy lisszaboni torna keretében. Flick tanítványai az első meccsen - még a világjárvány kitörése előtt - 3-0-ra győztek Londonban, így jó esélyük van arra, hogy kiharcolják a negyeddöntőbe kerülést.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)