Jump to content

Granadában tehet újabb lépést a bajnoki cím felé a Real Madrid

2020. 07. 10. 10:53

A listavezető fővárosiak andalúziai látogatásuk előtt pénteken (ma) este még a bennmaradásért harcoló Alavést fogadják a 35. kör zárómeccsén, és hazai sikerük esetén négypontos fórral vágnak neki az utolsó három körnek. 

A Granada még versenyben van az európai kupaporondért, így mindkét fél számára komoly tétje lesz a forduló hétfői esti záró összecsapásának.

Zinedine Zidane együttese kiváló formában van, a kényszerszünet utáni újraindulás óta mind a hét bajnokiján diadalmaskodott, és a közelmúlt statisztikája is a királyi gárda sikerét vetíti előre: a Granada 2013 februárjában győzte le legutóbb a Real Madridot - saját közönsége előtt 1-0-ra -, a legutóbbi 13 egymás elleni mérkőzés másik 12 felvonásán madridi győzelem született. A két fél októberi bajnokiján a Santiago Bernabéu Stadionban 4-2-re nyert a Real.

A legutóbbi kilenc bajnokiján veretlen Barcelona is a három pont esélyeseként várja szombati fellépését az egykori fővárosban: ezt megelőző három találkozásuk alkalmával ugyanis felülmúlta házigazdáját, a Valladolidot, amely sikerével biztosítaná élvonalbeli tagságát.

A dobogóért küzdő Atlético Madrid és Sevilla egyaránt hazai pályán játszik késő este a hétvégén: előbbi szombaton a Betist, utóbbi vasárnap a kiesés elől menekülő Mallorcát fogadja.

Az európai kupaszereplésért folytatott versenyfutásban lesz lényeges az ötödik Villarreal és a hetedik Real Sociedad hétfői találkozója, hiszen a vendég baszk csapat nyakán ott van a Valencia. Utóbbi a Leganéshez látogat, amelynek rendkívüli jelentőségű lesz a találkozó, ám - a többi mérkőzés alakulásától függően - akár még hazai győzelme is kevés lehet ahhoz, hogy versenyben maradjon a bennmaradásért. Ezt megelőzően a 2015/16-os idényben volt másodosztályú a Leganés.

La Liga, 36. forduló:

szombat:

Osasuna-Celta Vigo 17.00

Valladolid-FC Barcelona 19.30

Atlético Madrid-Betis 22.00

vasárnap:

Espanyol-Eibar 14.00

Levante-Athletic Bilbao 17.00

Leganés-Valencia 19.30

Sevilla-Mallorca 22.00

hétfő:

Alavés-Getafe 19.30

Villarreal-Real Sociedad 19.30

Granada-Real Madrid 22.00

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, youtube, twitter)