Jump to content

"Egyetlen másik Bayern-siker sem volt még ennyire megérdemelt a BL-ben, mint ez a mostani." - sajtóvisszhang

2020. 08. 24. 12:02

A nemzetközi sajtó elsősorban a Bayern Münchent és vezetőedzőjét, Hans-Dieter (Hansi) Flicket dicsérte, miután a bajor sztárcsapat 1-0-ra legyőzte a Neymarral és Kylian Mbappéval felálló Paris Saint-Germaint a labdarúgó Bajnokok Ligája vasárnap esti, lisszaboni döntőjében.

Németország:

Bild:

"Jupp Heynckes Szuper-Bayernjének 2013-as győzelme után most Hansi Flick Mega-Bayernje győzött. A München a Barcelona után a második csapat, amely másodszor is triplázni tud".

Frankfurter Allgemeine Zeitung:

"Egyetlen másik Bayern-siker sem volt még ennyire megérdemelt a BL-ben, mint ez a mostani. A triplázás pedig mindenek előtt Hansi Flick vezetőedző munkájának köszönhető".

Die Presse:

"A Bayern München 1-0-ra legyőzte a PSG-t a Bajnokok Ligája döntőjében és triplázni tudott. Az aranygól Kingsley Coman nevéhez fűződik".

Franciaország:

L'Équipe:

"Neymar kiábrándító, Neuer gigantikus volt. A brazil elszalasztotta az esélyeit, míg a német kapus nagy szerepet játszott abban, hogy a Bayern legyőzte a PSG-t".

El País:

"Újra a Bayern uralkodik Európában. A legutóbb 2013-ban győztes Bayern München az óriási tapasztalatát használta fel a PSG ellen és története hatodik BL-diadalát aratta".

Le Parisien:

"Egy elfogadható első félidő után Neymar és az egész csapat elveszítette a tartását. Ez nem a brazil sztár fináléja volt. A zseni, aki a legutóbbi meccseken szinte természetfölöttinek tűnt, most újra emberi lett. Sokan bíztunk a tehetségében, és a legtöbben reméltük, hogy a labdarúgás istenei ezúttal a PSG mellett állnak majd. Az ébredés fájdalmas".

Midi Libre:

"Vége az álomnak. Ahogyan a Saint-Étienne, ahogyan az Olympique Marseille, és sokan mások előttük, úgy a PSG is elveszítette története első BL-döntőjét. A Bayern felhasználta azt a tapasztalatot, amelyet az ehhez hasonló nagy meccsek során gyűjtött. A bajorok sebészi pontossággal, labdabirtoklási fölénnyel és reális játékkal nyerték meg hatodik BL-címüket, és ezzel megerősítették, hogy esélyesként utaztak el a lisszaboni végjátékra".

Libération:

"Az élénk első félidő ellenére a párizsi klub vesztesen hagyta el a pályát vasárnap este, és még mindig várnia kell, hogy az európai futball legrangosabb trófeáját elhódítsa".

Olaszország:

Gazzetta dello Sport:

"Ez a döntő a Bayern abszolút fölényét erősítette meg: korábban még egyetlen csapatnak sem sikerült minden egyes BL-mérkőzését megnyernie, a csoportkör elejétől egészen a fináléig. A koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd újraindított szezon végén Hans-Dieter Flick fejére került a korona, az emberére, aki Niko Kovac távozása után rendet rakott a Bayern Münchennél és olyan magasságokba vezette az együttest, mint korábban Jupp Heynckes. A fináléban Kingsley Coman haja és Manuel Neuer kapuskesztyűje vált főszereplővé, végeredményben ezek döntöttek".

Spanyolország:

Mundo Deportivo:

"A Bayern elsüllyesztette a PSG-t és megvalósította a triplázást. Egy nem túlságosan emlékezetes döntőben Coman 59. percben szerzett gólja döntött, miközben Neymar és Mbappé valahányszor helyzetbe került, mindig Neuert találta el. A német kapus a Bayern garanciája a góltalan ellenfélre".

Marca:

"Uralkodó Bayern! A müncheniek Európa királyai. A győzelemhez egy párizsi futballistára, egy korábbi PSG-játékosra, Comanra volt szükség. Ez az este nem Mbappéé, és nem is Neymaré volt, őket a németek úgy eltüntették, mintha ismeretlen játékosok lennének".

As:

"A PSG-nek nincs helye a kiválasztottak között, ahová nem pénzzel lehet bekerülni, hanem például egy olyan meneteléssel, melyet a Bayern véghez vitt. Coman góljával a Bayern története hatodik BL-trófeáját nyerte meg".

La Vanguardia:

"Neuer semlegesítette Neymart, Kylian Mbappé pedig nem tudta igazolni hírnevét. Egyik PSG-sztárnak sem sikerült ezen az estén maradandót alkotnia".

Ausztria:

Kurier:

"Egy olyan játékos lett a finálé hőse, aki előzetesen nem kapott túlságosan nagy figyelmet. Kingsley Coman. Hansi Flick, a Bayern vezetőedzője meglepetésre a kezdőbe jelölte, ez a húzás pedig kifizetődőnek bizonyult. Coman rendszeresen problémákat okozott a PSG védelmének a bal oldalon, a szünet után pedig remekül érkezett Joshua Kimmich beadására, és fejjel szerezte meg a minden eldöntő találatot".

Svájc:

Tagesanzeiger:

"Ennél megérdemeltebb győzelem aligha létezik. A müncheniek mind a 11 meccsüket megnyerték, és ezeken 43 gólt szereztek, ezzel a 2007/2008-as Manchester United után az első olyan csapat, amely veretlenül nyerte meg a BL-t. A bajorokat még a koronavírus sem tudta megállítani: a májusi újraindulás óta mind a 15 tétmérkőzésükön győztek".

Egyesült Államok:

The Washington Post:

"Kingsley Coman, egy párizsi születésű, korábbi PSG-játékos a második félidő elején betalált, aztán a zseniális kapus, Manuel Neuer biztosította, hogy a Bayern előnye a lefújásig megmaradjon".

The New York Times:

"A Bayern egy árnyalatnyival jobb volt a döntőben, mert minden képessége megvolt ahhoz, hogy a maga javára fordítsa a meccset".

ESPN:

"A Bayern München megérdemelten lett BL-győztes, sőt, olyan csapat, amelyet még szeretni is lehet. Ez olyasvalami, amelyet a korábbi Bayern-együttesek közül nem mindegyik mondhat el magáról".

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)