Jump to content

Barcelona - az új elnök megtartaná Messit és stabilizálná a pénzügyi helyzetet

2021. 03. 18. 13:17

Az FC Barcelona új elnöke szeretné megtartani a labdarúgócsapat sztárját, Lionel Messit, a pénzügyi válságban lévő klubot pedig ismét nyereségessé akarja tenni.

A posztra másfél hete megválasztott Joan Laporta szerdán este megtartott első beszédében szuperlatívuszokban beszélt a hatszoros aranylabdás argentin futballistáról.

"Megpróbálom meggyőzni Leo Messit arról, hogy maradjon. Ő a futballtörténelem legjobb játékosa" - jelentette ki az elnök.

A 33 éves Messi tavaly el akarta hagyni a Barcát, a szerződése pedig a mostani idény végén lejár. A sajtó arról spekulál, hogy a Paris Saint-Germainhez vagy a Manchester Cityhez igazol.

Az 58 éves Laporta a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős kiesés ellenére Ronald Koeman vezetőedzőt is a támogatásáról biztosította, szerinte irányításával a csapat jobb lett, és tovább fejlődik.

"Ronald, bízunk benned" - mondta a klubvezető az új elnökség nevében.

Új szezoncélként a kupagyőzelmet és a bajnoki címet jelölte meg Laporta. A La Ligában jelenleg második a csapat, négy ponttal lemaradva az éllovas Atlético Madridtól, az április 17-i kupadöntőben pedig az Athletic Bilbaóval találkozik majd.

Laporta ígéretet tett arra, hogy kihozza az egyesületet az 1,17 milliárd eurós adósságból.

"Ez elsőbbséget élvez" - hangsúlyozta. Hozzátette: új bevételi források után néznek, és a jövőben megpróbálnak helyes döntéseket hozni.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)