Jump to content

Vb-2022 - Ibrahimovic 41 éves korában játszana a tornán

2021. 03. 23. 10:03

Zlatan Ibrahimovic 41 éves korában játszana a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon a svéd válogatottban, mivel nem akarja vb-n szerzett gól nélkül befejezni pályafutását.

Az AC Milan 39 éves csatára csaknem öt esztendő után tér vissza a nemzeti csapatba, amelyből a 2016-os Európa-bajnokság után vonult vissza. Janne Andersson szövetségi kapitány egy hete ismertette a Georgia és Koszovó elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésekre, valamint az észtek elleni barátságos találkozóra készülő válogatott 26 fős névsorát.

Ebben helyet kapott minden idők legeredményesebb svéd futballistája, aki 116 mérkőzésen 62 gólt szerzett a nemzeti csapatban. Világbajnokságról viszont - amelyen 2002-ben és 2006-ban is járt - még nincs találata.

"Ez egy olyan dolog, amin változtatni szeretnék. Egyszerűen nem maradhatok nullán" - fogalmazott mosolyogva Ibrahimovic.

"Túl messzire nézni veszélyes, a következő napra kell koncentrálnom. Ugyanakkor az alapján, ahogy ma érzem magam, ott leszek. Ha engem kérdeznek, a világ legjobbja vagyok" - tette hozzá.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)