Jump to content

Nem lesz edzőváltás Barcelonában

2021. 03. 24. 12:51

Ronald Koeman marad az FC Barcelona vezetőedzője - adta hírül a Catalunya Radio azt követően, hogy a holland szakember kedden találkozott a katalán futballklub vezetőivel, köztük az elnöki tisztségbe egy hete beiktatott Joan Laportával.

A rádió értesülése szerint a vezérkar bizalmát fejezte ki Koeman iránt, aki a megbeszélésen leszögezte: azt szeretné, ha nagyobb befolyása lenne a klub átigazolási politikájára. Az egykori Barca-futballistából lett szakvezető tavaly augusztus óta vezeti a csapatot, szerződése 2022-ig érvényes.

A Barcelona jelenleg a spanyol bajnokság második helyén áll 28 meccsen gyűjtött 62 pontjával, négy ponttal lemaradva az Atlético Madridtól. Az együttes a spanyol Király Kupában döntőt játszik április 17-én az Athletic Bilbaóval, a Bajnokok Ligájából viszont kiesett: a nyolcaddöntős párharcban a Paris Saint-Germain parancsolt neki megálljt.

A BL-búcsú után Laporta, aki megválasztása előtt még nyitva hagyta az edzőkérdést, a múlt héten már azt mondta: szerinte Koeman irányításával a csapat jobb lett, és tovább fejlődik.

"Ronald, bízunk benned" - mondta a klubvezető az új elnökség nevében, új szezoncélként a kupagyőzelmet és a bajnoki címet jelölve meg.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)