Jump to content

Lewandowski egy hónapig nem játszhat

2021. 03. 30. 20:03

Legalább egy hónapig nem léphet pályára Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel futballsztárja.

Az elmúlt évben a világ legjobbjának választott csatár a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő lengyel válogatott legutóbbi összecsapásán, Andorra ellen szenvedett térdsérülést.

A Bajnokok Ligája-győztes német klub orvosi csapatának keddi vizsgálatain kiderült, a 32 éves klasszis térdében meghúzódtak a szalagok, felépülése így legalább négy hétig elhúzódik majd.

Lewandowski ebben az idényben is ellenállhatatlanul futballozik, 42 tétmérkőzésen 47 gólt szerzett - a magyarok ellen egyszer, Andorra ellen kétszer talált be -, a Bundesligában 26 fordulót követően 35 találattal vezeti a mesterlövészek rangsorát. A csatárnak öt gólt kellene még szereznie a Bundesliga mostani idényében, hogy beállítsa a német bajnokság csúcsát, melyet Gerd Müller tart az 1971/72-es idényből 40 találattal.

Lewandowski így több fontos mérkőzésről lemarad: a Bundesliga szombati rangadóján az éllovas müncheniek Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapatához, a második helyen álló RB Leipzighez látogatnak. A Bajnokok Ligájában pedig a tavalyi döntő "ismétléseként" már a negyeddöntőben találkozik a bajor együttes a Paris Saint-Germainnel.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)