Jump to content

La Liga - Októberben Barcelonában lesz az első El Clásico

2021. 07. 01. 07:59

Az FC Barcelona vendéglátásával októberben rendezik az első El Clásicót a spanyol labdarúgó-bajnokság 2021/22-es idényében.

A Barcelona-Real Madrid rangadóra október 24-én kerül sor a Camp Nouban, a fővárosi visszavágó pedig március 20-án lesz.

Azt már két nappal ezelőtt közölte a spanyol szövetség, hogy az élvonal küzdelmei az augusztus 14-15-i hétvégén rajtolnak, szerdán pedig közzétették az idény párosításait. A katalánok a Real Sociedad ellen kezdik a La Ligát, a címvédő Atlético Madrid a Celta Vigóhoz látogat, a Real Madrid pedig az Alavést fogadja a nyitókörben.

Az első madridi derbit - a Real pályaválasztásával - decemberben rendezik, míg a másodikra májusban kerül sor.

A május 22-én záruló utolsó fordulóban Barcelona-Villarreal, Real Madrid-Real Betis és Real Sociedad-Atlético Madrid találkozókat rendeznek.

A Király Kupa fináléjának április 23-án az - Európa-bajnokság egyik helyszíneként szolgáló - sevillai La Cartuja Stadion ad otthont.

Az már korábban ismert volt, hogy az ezúttal is négycsapatos Szuperkupát január 12. és 16. között rendezik, újfent a szaúd-arábiai Dzsiddában: az elődöntőben a bajnoki címvédő Atlético Madrid az előző szuperkupában győztes Athletic Bilbaóval találkozik, míg a Király Kupa-győztes FC Barcelona a bajnoki ezüstérmes Real Madriddal csap össze.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)