Jump to content

BL - Kikaptak Szoboszlaiék és betlizett a Real Madrid is

2021. 09. 28. 23:55

A moldovai Sheriff Tiraspol hatalmas meglepetésre 2-1-re győzött a Real Madrid otthonában, míg a három magyar válogatott labdarúgóval, Gulácsi Péterrel, Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal felálló RB Leipzig 2-1-re kikapott a belga Club Bruggétől a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, kedden.

A lipcsei gárda a 7. percben jutott előnyhöz, ám a 22. percben jött az egyenlítés, és még a szünet előtt a Brugge újabb gólja. Szoboszlait az 58. percben lecserélték, de a támadósor nem javult fel. A vendégek lesgólt szereztek, és mivel újabb találat nem született, így megszakadt a belgák német csapatok ellen több mint 18 éve tartó nyeretlenségi sorozata. A BL-ben hét fellépésen ez volt az első sikerük, míg az RB Leipzig legutóbbi négy BL-meccsét elveszítette.

A csoport másik összecsapásán a Paris Saint-Germain ugyancsak hamar, már a 8. percben vezetést szerzett az előző idényben finalista vendég Manchester City ellen. Az angoloknak ugyan volt lehetőségük az egyenlítésre, de a kapufa besegített a franciáknak. A második félidőben a nyáron a Barcelonától megszerzett Lionel Messi is eredményes volt. Az argentin sztárnak ez volt ez első gólja új csapatában.

A PSG először győzte le a Cityt, korábban két döntetlenje és három veresége volt. A manchesteriek a BL-ben legutóbb 2019. április 9-én a Tottenhammel szemben maradtak alul vendégként - a győztes csapatot éppen a most PSG-s Mauricio Pochettino irányította -, azóta tíz idegenbeli fellépésén maradt veretlen (nyolc győzelem és két döntetlen).

A B jelű kvartettben a Liverpool biztosan nyert Portóban, és továbbra is hibátlan, míg a 29. perctől emberhátrányban játszó AC Milan nem tudta megtartani 1-0-ás előnyét a vendég Atlético Madriddal szemben, mert a 84. és a 97. percben is gólt kapott.

A C csoportban az Ajax után a Borussia Dortmund is győzött, így a négyes szétszakadt, a Besiktasnak és a Sporting CP-nek nincs pontja.

A D csoportban a legtöbb BL-meccsel (281) büszkélkedő Real Madrid az újonc Sheriff Tiraspolt fogadta, amelynek ez volt a második találkozója a főtáblán. A moldovai együttes a nyitókörben otthon 2-0-val kerekedett a Sahtar Donyeck fölé, most pedig az első félidő derekán megszerezte a vezetést. A szünetet követően fokozta a tempót a Real, és a végül büntetőből egyenlített a 64. percben. A Tiraspolnak volt egy les miatt videobíróval érvénytelenített találata, majd a 90. percben a vendégeké lett a slusszpoén: Sebastien Thill bődületes nagy gólt rúgott a jobb felső sarokba. A Real Madrid így nem tudta megszerezni a BL-ben a 100. hazai győzelmét.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)