Jump to content

A Frankfurt ellen folytathatja lehengerlő szereplését a Bayern München

2021. 09. 30. 12:05

A címvédő és veretlenül listavezető Bayern München a még nyeretlen Eintracht Frankfurtot fogadja a német labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában.

A vendégek az első hat kör alapján kiérdemelték a képzeletbeli "döntetlenkirály" címet, ugyanis hat mérkőzésükből ötön egy pontot szereztek úgy, hogy négyszer 1-1 lett a végeredmény. A bajorok ezzel szemben a nyitófordulóban Münchengladbachban elért 1-1 óta minden mérkőzésüket fölényesen nyerték, s 23-5-ös gólkülönbséggel vezetik a tabellát.

A Ferencváros Európa-ligás csoportellenfele, a második helyen álló Bayer Leverkusen a forduló vasárnap esti zárómérkőzésén a még ugyancsak nyeretlen Arminia Bielefeld vendége lesz, míg a szintén 13 pontos, utóbbi két mérkőzésén azonban csupán egy pontot szerző Wolfsburg a Borussia Mönchengladbachot fogadja.

A három-három győzelemmel és döntetlennel, azaz egyelőre veretlenül álló Freiburg - Sallai Roland csapata - a Dárdai Pál irányította Hertha BSC vendége lesz, az előző szezonban ezüstérmes, most azonban csak tizedik RB Leipzig pedig Novothny Soma együttesét, az újonc Bochumot fogadja. A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató lipcsei gárda egyelőre nem találja azt a formát, amelyet az elmúlt években megszokhattak tőle a szurkolók, sem a Bundesligában, sem a Bajnokok Ligájában nem teljesít meggyőzően, utóbbi sorozatban például kedden, hazai környezetben meglepetésre 2-1-re kikapott a belga Club Brugge-től.

A sérült Szalai Ádámot nélkülöző, s eddig váratlanul jól teljesítő Mainz a hozzá hasonlóan a középmezőny elejéhez tartozó Union Berlinnel csap össze a hetedik körben, míg a nyitómérkőzést a hetedik helyen álló Köln játssza az újonc Fürth-tel, amelynek első győzelemre egyelőre még várat magára.

Bundesliga, 7. forduló:

péntek:

1. FC Köln-Greuther Fürth 20.30

szombat:

Borussia Dortmund-Augsburg 15.30

Hertha BSC-Freiburg 15.30

VfB Stuttgart-Hoffenheim 15.30

VfL Wolfsburg-Borussia Mönchengladbach 15.30

RB Leipzig-VfL Bochum 18.30

vasárnap:

Mainz-Union Berlin 15.30

Bayern München-Eintracht Frankfurt 17.30

Arminia Bielefeld-Bayer Leverkusen 19.30

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)