Jump to content

La Liga - A Barcelonát fogadja az Atlético

2021. 09. 30. 10:11

A címvédő Atlético Madrid a Barcelonát fogadja a spanyol labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójának rangadóján.

A negyedik helyen álló fővárosiak legutóbbi bajnokijukat elveszítették, ugyanakkor hét közben, a Bajnokok Ligájában fontos győzelmet arattak az AC Milan otthonában. A La Ligában hatodik katalánok viszont szerdán ismét kikaptak a BL-ben, ezúttal a Benfica verte őket 3-0-ra, így két fordulót követően nincs pontjuk, se szerzett góljuk. Vezetőedzőjük, a holland Ronald Koeman ráadásul eltiltása miatt nem ülhet le a kispadra a szombat esti összecsapáson. Sajtóértesülések szerint nem kizárt, hogy egy újabb vereség akár a menesztését is eredményezheti.

A két csapat legutóbbi, madridi találkozóján, tavaly november 21-én - a koronavírus-járvány miatt még zárt kapuk mögött - az Atlético 1-0-ra győzött.

A listavezető Real Madrid - amely kedden óriási meglepetésre otthon kikapott a BL-főtáblán újonc moldovai Sheriff Tiraspoltól - a 14. Espanyol vendége lesz. A fővárosiak legutóbb 2018. február 27-én nem tudtak nyerni riválisuknál, és most is esélyesnek számítanak.

A Ferencváros csütörtöki (mai) Európa-liga ellenfele, a hetedik helyen álló Real Betis vasárnap a 11. Villarrealhoz látogat. A pont nélkül sereghajtó Getaféra nagy feladat vár, ugyanis a második helyen álló Real Sociedadot fogadja.

La Liga, 8. forduló:

pénteken játsszák:

Athletic Bilbao-Alavés 21.00

szombaton játsszák:

Osasuna-Rayo Vallecano 14.00

RCD Mallorca-Levante 16.15

Cádiz-Valencia 18.30

Atlético Madrid-Barcelona 21.00

vasárnap játsszák:

Elche-Celta Vigo 14.00

Espanyol-Real Madrid 16.15

Getafe-Real Sociedad 18.30

Villarreal-Real Betis 18.30

Granada-Sevilla 21.00

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)