Jump to content

Serie A - Az előző szezon ezüst- és bronzérmese egymás ellen

2021. 09. 30. 11:28

A "szomszédvárak" vasárnap esti mérkőzésén a legutóbbi szezonban második AC Milan utazik a mögötte harmadik Atalantához Bergamóba, ahol mindkét együttesnek fárasztó Bajnokok Ligája-meccs után kell majd helytállnia.

 

A milánói piros-feketék nagyszerű futballt játszanak az utóbbi időszakban, az új idényben viszont a szépség egyelőre csak a bajnokságban jár együtt eredményességgel. A Serie A-ban hatból öt találkozót nyert meg, s csak a Juventusszal végzett döntetlenre az AC Milan, a BL-ben viszont két hete a Liverpooltól, kedden pedig az Atlético Madridtól is kikapott annak ellenére, hogy mindkét mérkőzésen vezetett.

Az Atalanta hullámzóan kezdte a szezont, az utóbbi hetekben viszont már jó teljesítményt nyújtott, a múlt héten 2-2-re végzett a címvédő Interrel, a BL-ben pedig 1-0-ra legyőzte szerdán a Young Boyst.

A bajnoki versenyfutás szempontjából is fontos lesz a mérkőzés, a Milan ugyanis szeretné tartani a lépést az eddig hibátlan Napolival, míg az Atalanta korai botlásai után zárkózna fel a még öt ponttal előtte álló riválisára.

Az eddig megállíthatatlanul menetelő nápolyiak kifejezetten komoly erőpróba előtt állnak, ugyanis az eddig remekül teljesítő Fiorentina vendégei lesznek. A firenzeiek négy győzelemmel és két vereséggel tudták le az első hat kört, s ugyan az eddigi két legkomolyabb csatájukat egyaránt 3-1-re elveszítették, ám az AS Románál és az Internazionalénál sem játszottak rosszabbul.

Az Inter jelenleg négy pont hátránnyal a harmadik a tabellán, s vélhetően nem a legjobb hangulatban készül a Sassuolo elleni meccsre, mivel az Atalanta elleni döntetlen után kedden a Sahtar Donyeck vendégeként is csak döntetlent játszott, ráadásul az együttes futballja kifejezetten visszafogott volt az ukrajnai BL-találkozón.

A szombati torinói derbi nagy kérdése, hogy a négy nyeretlen meccsel induló Juventus meg tudja-e tartani lendületét, melyet a Spezia, a Sampdoria és a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea legyőzése adott a gárdának.

Serie A, 7. forduló:

péntek:

Cagliari-Venezia 20.45

szombat:

Salernitana-Genoa 15.00

Torino-Juventus 18.00

Sassuolo-Internazionale 20.45

vasárnap:

Bologna-Lazio 12.30

Hellas Verona-Spezia 15.00

Sampdoria-Udinese 15.00

Fiorentina-Napoli 18.00

AS Roma-Empoli 18.00

Atalanta-AC Milan 20.45

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)