Jump to content

Serie A - először az Inter ellen Mourinho

2021. 12. 03. 12:05

Újabb nehéz mérkőzés vár a listavezető Napolira, mely a 16. forduló egyik rangadóján a negyedik Atalantát fogadja az olasz labdarúgó-bajnokságban.

Luciano Spalletti együttese erőltetett menetben van az elmúlt hetekben, az utóbbi három fordulóban a címvédő Internazionaléval (2-3), a Lazióval (4-0), valamint a minden nagycsapatra veszélyes Sassuolóval (2-2) találkozott, s ezen a három összecsapáson a lehetséges kilencből csupán négy pontot gyűjtött. Most pedig a bergamóiak következnek, akik október 3. óta nem kaptak ki a Serie A-ban, utóbbi négy meccsüket pedig megnyerték, többek között a Juventust is felülmúlva.

A találkozó háromesélyes, különösen úgy, hogy a hazai tabellán a Napoli a legjobb hat győzelemmel és egy vereséggel, idegenben pedig az Atalanta a legeredményesebb, hét fellépésén hat siker és egy döntetlen a mérlege.

Az előző szezonban a nápolyiaknak nem jelentett gondot hazai pályán Gian Piero Gasperini csapata, melyet 4-1-re győztek le, ugyanakkor az idény bergamói összecsapásán az Atalanta nyert 4-2-re.

Szintén rangadó előtt áll a címvédő Internazionale, mely Jose Mourinho csapatának, az AS Romának a vendége lesz. A portugál sztáredző nyáron tért vissza a Serie A-ba azok után, hogy 2008 és 2010 között az Inter trénere volt és két bajnoki címet, illetve Bajnokok Ligáját nyert a milánói kék-feketékkel.

A Farkasoknak a hazai pálya jelenthet előnyt, az idényben eddig csak az AC Milan tudott az Olimpiai Stadionban nyerni, a Napoli pedig az egyetlen, mely egy ponttal távozott, ennek ellenére a találkozó esélyese egyértelműen Simone Inzaghi kiváló formában lévő csapata.

A harmadik helyen álló Inter utóbbi hét bajnokiján öt győzelmet és két döntetlent számlál, pontot csak a Milan elleni városi derbin és a Juventus ellen, Olaszország rangadóján vesztett. Az ötödik Roma ellenben rendkívül hullámzóan teljesít, utóbbi öt találkozóján háromszor hagyta el vesztesen a pályát, a Milant és a Veneziát követően szerdán a Bologna elleni meccs után is.

A második Milannak két vereség után hét közben a Genoa ellen sikerült javítania, s minden esélye megvan, hogy a győztes ösvényen maradjon, mivel a sereghajtó Salernitanát fogadja szombaton délután.

Kiélezett mérkőzést ígér az azonos pontszámmal álló, hatodik Fiorentina és a nyolcadik Bologna firenzei meccse, míg a szintén 24 pontos, hetedik Juventus a kieső, 18. helyen szerénykedő Genoát fogadja.

 

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)