Jump to content

A Chelsea mestere azt szeretné, ha ismét öt cserelehetőségük l

2021. 12. 27. 18:05

Az Aston Villa elleni, vasárnapi, idegenbeli siker után a játékosok egészségéért emelt szót Thomas Tuchel, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A 48 éves német szakember - mint korábban két honfitársa, a Liverpoolt irányító Jürgen Klopp és a Manchester United kispadján ülő Ralf Rangnick - a 3-1-es győzelmet követően úgy nyilatkozott: a pandémia miatt vissza kellene állítani az öt cserelehetőség rendszerét.

"Úgy gondolom, hogy mindenképpen szükség van erre. Egyáltalán nem értem, hogy miért nem élhetünk ezzel" - fogalmazott.

Az ötcserés szisztémát - amely a legtöbb bajnokságban, így a magyarban is érvényben van még - a koronavírus-járvány kezdetén vezették be.

"Másfél évvel később egy hasonló helyzetben vagyunk, ezért nem értem, miért nem hozzuk vissza" - mondta korábban Rangnick, hozzátéve, hogy tudomása szerint a Premier League az egyetlen nagy liga Európában, amelyben jelenleg csak három csere engedélyezett.

Az angol bajnokságot az utóbbi hetekben különösen sújtja a koronavírus gyors terjedése, az előző fordulókból több mérkőzést is el kellett halasztani amiatt, hogy a kluboknál játékosok és stábragok is megfertőződtek.

Az egyesületek vezetői egy hete válságértekezletet tartottak, s Tuchel szerint nem volt egyedül a véleményével.

"De nyilvánvalóan nincs esélyünk arra, hogy változást érjünk el. - mondta a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea trénere, kritizálva ezzel a PL irányítóit. - Hagyják, hogy játszunk, bár mindenhol jelen van a Covid. Vannak új sérültjeink is, és ez a folyamat nem fog megállni. Olyan emberek hozzák a döntéseket, akik irodákban, zöldasztalok mellett ülnek."

Az Aston Villa elleni mérkőzés volt a Chelsea nyolcadik találkozója decemberben, s Tuchel szerint "igazán nagy győzelmet" arattak.

"Harcolunk a sérülések ellen, harcolunk a koronavírus ellen. Olyan csapatok ellen lépünk pályára, amelyeknek elhalasztott meccseik miatt sok idejük volt a felkészülésre. És az egyik mérkőzést játsszuk a másik után." - panaszkodott Tuchel.

A londoni együttes már szerdán újra pályára lép, ellenfele a Brighton lesz.

"Nem a feszített program a gond, hanem a sérült és beteg játékosok" - tette hozzá a szakember.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)