Jump to content

Idegenben a Manchester City, újra pályán a Liverpool - Premier League előzetes

2021. 12. 27. 12:18

A koronavírusos esetek miatt a következő kör sem lehet teljes az angol labdarúgó-bajnokságban, amelynek 20. fordulójában a címvédő és listavezető Manchester City vendégként lép pályára.

 

A Premier League hét közi játéknapjaira vonatkozóan eddig már két találkozó elhalasztását jelentették be, azt követően, hogy a vasárnapi programból három összecsapás esett ki. Egyebek mellett nem lépett pályára a tabella második helyén álló Liverpool sem, amelyet így idegenbeli győzelmével pontszámban beért a Chelsea (3.).

A Pool a forduló keddi játéknapján a Leicester City (10.) vendégeként tér vissza, a házigazdák a 19. körben fordulatos, gólokban gazdag összecsapáson 6-3-ra maradtak alul a Manchester City otthonában. Josep Guardiola együttese és a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea - amelynek Lőw Zsolt személyében magyar másodedzője van - majd a szerdai játéknapon lép pályára. A manchesteriek az utóbbi hetekben gyengén teljesítő Brentfordhoz (13.) látogatnak, míg a londoniak azt a Brightont (9.) fogadják, amely vasárnap vetett véget több mint három hónapja tartó nyeretlenségi sorozatának. Ellenfele a Brentford volt, amelyet otthon 2-0-ra múlt felül.

A jó szériát elkapó Tottenham Hotspur (5.) idegenben, a Manchester United (7.) pedig otthon lép pályára. Mindkét gárda hárommeccses lemaradásban van az éllovas Manchester Cityhez képest.

Az MU vezetőedzője, Ralf Rangnick közben elárulta, hogy Anthony Martial jelezte, környezetváltozásra van szüksége és elvágyódik a klubtól. A szakember hozzátette: egyelőre nincs érdeklődő a támadó iránt, januári klubváltása nincs napirenden, és jelen helyzetben, amikor a koronavírusos megbetegedések bizonytalanná teszik a szakmai munkát, ők sem biztosak abban, hogy szívesen elengednék őt a közeljövőben.

A 26 éves csatárt 2015 szeptemberében 36 millió fontért szerződtette az MU - az összeg akár 58 millióig is emelkedhet -, akkor a világ legdrágább tinédzserének számított, valamint Ángel Di María és Juan Mata után a klub harmadik legdrágább igazolásának. A nagy reményekkel szerződtetett futballista bemutatkozása emlékezetesre sikerült - csereként remek gólt lőtt egyéni akció végén a Liverpoolnak -, eddig 268 fellépésén 79 találatot szerzett. A most zajló idényben viszont epizódszerep jut számára, tíz tétmérkőzésén mindössze négyszer volt kezdő, a bajnokságban kétszer. A játékperceket tekintve összesen négy mérkőzést töltött a pályán, egyszer volt eredményes, szerződése 2024 nyaráig érvényes.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)