Jump to content

Mbappé és Lewandowski sem támogatja a FIFA örült ötletét

2021. 12. 28. 23:59

A világbajnok francia Kylian Mbappé és az aranycipős lengyel Robert Lewandowski sem támogatja, hogy az eddigi négy helyett kétévente rendezzék meg a labdarúgó-világbajnokságot.

"Szeretünk játszani, de ez túl sok lenne. Ha az emberek minőséget akarnak látni, akkor szerintem néha szünetet kell tartanunk" - mondta Mbappé hétfőn Dubajban, a Globe Soccer Awards gáláján.

Lewandowski úgy fogalmazott, a versenynaptár már így is túlságosan sűrű, és ha kétévente rendeznék a vb-t, a színvonal biztosan csökkenne.

"Lehetetlen, hogy testben és fejben ugyanazon a szinten teljesítsünk" - szögezte le.

A négy helyett kétévenkénti vb-rendezés a nemzetközi szövetség (FIFA) elnökének, Gianni Infantinónak a forradalmi terve. Az erről szóló tanulmány elkészítéséhez májusban a szervezet 211 tagjából 166 támogatását sikerült megnyernie, többeknek viszont éles ellenkezés volt a reakciójuk. Bírálta a tervet az európai (UEFA) és a dél-amerikai (CONMEBOL) szövetség is, továbbá az ezekben a térségekben lévő klubok, játékosok és szurkolói csoportosulások. A magyar szövetség jelezte, hogy az UEFA-t támogatja a vb-rendezéssel kapcsolatban. Az ügyben már a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is hangot adott aggodalmának.

A 2026-os vb-t 32 csapat helyett már 48 válogatott részvételével rendezik meg Kanadában, Mexikóban és az Egyesült Államokban. Jövőre Katar lesz a házigazda.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)