Jump to content

Bundesliga - Növelheti előnyét a Bayern, de lesz magyar rangadó is

2022. 02. 10. 09:44

A címvédő és listavezető Bayern Münchenre könnyebb, a kilencpontos hátránnyal második Borussia Dortmundra nehéz feladat vár a német labdarúgó-bajnokság hétvégi, 22. fordulójában.

A kört a három magyar játékost is foglalkoztató RB Leipzig és vendége, az 1. FC Köln találkozója nyitja pénteken este. Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapata remekül kezdte a tavaszi szezont, januárban sorozatban három győzelmet aratott, és bár a múlt héten kikapott 3-2-re a Bayern otthonában, jó formában várja az összecsapást. A Köln egy hellyel megelőzi a lipcseieket a tabellán, s idegenben legutóbb októberben maradt alul, így izgalmas összecsapásra van kilátás.

A müncheniek szombaton látogatnak az újonc Bochum otthonába, és nagy meglepetés lenne, ha akárcsak egy pontot is a riválisnál hagynának. A Dortmundra - a Leverkusentől elszenvedett múlt heti, 5-2-es vereség után - újabb erős rivális vár, az immár Schäfer Andrást is foglalkoztató, negyedik helyen álló Union Berlin. A fővárosiak a mostani idényben mindössze egyszer kaptak ki otthon, és várhatóan a BVB dolgát is megnehezítik. Egyelőre nem tudni, hogy a sérüléssel bajlódó magyar válogatott játékos már készen áll-e a bemutatkozásra.

A Bundesliga további két magyarja, Sallai Roland és Szalai Ádám egymás ellen léphet pályára, előbbi csapata, a Freiburg szombaton fogadja az idegenben az egyik legrosszabb mérleggel rendelkező Mainzot.

A harmadik helyen álló Leverkusen az egy héttel ezelőtti, dortmundi diadal után ezúttal az utolsó előtti Stuttgartot látja vendégül, és ötmeccsesre nyújthatja veretlenségi sorozatát.

 

Bundesliga, 22. forduló:

péntek:

RB Leipzig-1. FC Köln 20.30

szombat:

Eintracht Frankfurt-Wolfsburg 15.30

Freiburg-Mainz 15.30

Greuther Fürth-Hertha BSC 15.30

Borussia Mönchengladbach-Augsburg 15.30

VfL Bochum-Bayern München 15.30

Bayer Leverkusen-VfB Stuttgart 18.30

vasárnap:

Union Berlin-Borussia Dortmund 15.30

Hoffenheim-Arminia Bielefeld 17.30

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)