Jump to content

La Liga - Xavi: a Barca visszatért és fényes jövő előtt áll

2022. 03. 21. 12:54

A Barca visszatért - jelentette ki Xavi Hernández, az FC Barcelona vezetőedzője, miután csapata 4-0-ra verte a Real Madridot a spanyol futballbajnokság vasárnap esti örökrangadóján, az El Clásicón az éllovas otthonában, a Santiago Bernabeu Stadionban.

A katalán gárda korábbi klasszis játékosa, aki tavaly novemberben vette át a menesztett holland Ronald Koemantól a szakmai munka irányítását, roppant elégedetten nyilatkozott a látottakról egy olyan mérkőzést követően, amelyet alakulata kezdettől fogva uralt és akár négygólosnál is nagyobb különbséggel megnyerhetett volna.

"Boldog vagyok, ez egy kellemes este volt" - nyilatkozta Xavi. "Ma megmutattuk, hogy tudunk harcolni egy nagyszerű Real Madrid ellen a saját stadionjában is. Ez egy pompás teljesítmény volt, amely bátoríthat minket és szép jövőt ígér."

A szakember szerint látványos meccsen voltak sokkal jobbak, mint a Real.

"Élveztem, mert nemcsak a Barca edzője vagyok, hanem a klub élethosszig tartó szurkolója is, akinek az ilyen esték felejthetetlenek." - fogalmazott.

Kitért arra is, hogy a Barcelona már három éve nem tudta legyőzni a Real Madridot, s a vasárnapit megelőzően sorozatban négy bajnokin maradt alul ősi riválisával szemben.

"Fontos volt, hogy véget vessünk ennek a negatív sorozatnak, a siker lelkileg is nagy lökést ad a csapatnak, segít nekünk abban, hogy továbbfejlődjünk" - fogalmazott Xavi, akinek irányításával a kilencedikről a harmadik helyre jött fel az együttese úgy, hogy a legutóbbi hét bajnoki meccsén 24 gólt szerzett, illetve bejutott az Európa-liga negyeddöntőjébe.

"A négy gólnál is többet jelent számomra az, ahogyan a játékosaim küzdöttek, ahogy futottak és mindent beleadtak a győzelem érdekében. Ez inspiráló" - mondta Xavi. "Nem hiszem, hogy még meglehet a bajnoki cím is. A Real Madridnak 12 pont az előnye, és túl későn kezdtük a visszakapaszkodást, de a jövő fényes számunkra."

A két csapat között ez volt a 184. összecsapás a La Ligában: 76 madridi siker mellett ez volt a 73. Barca-győzelem.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)