Jump to content

Vb-pótselejtezők - Ukrajna egy lépésre a világbajnokságtól

2022. 06. 01. 23:51

Ukrajna lesz majd Wales ellenfele a labdarúgó világbajnoki pótselejtező döntőjében, miután előbbi 3-1-re nyert Skócia vendégeként szerdán.

A glasgow-i mérkőzésen végig irányító ukránok a 33. percben Andrij Jarmolenko találatával szereztek vezetést, majd közvetlenül a szünet után megduplázták előnyüket: a 49. percben Roman Jaremcsuk volt eredményes. A skótoknak még hazai pályán sem volt esélyük a győzelemre, a 79. percben szerzett szépítő találatukhoz - ami Callum McGregor érdeme - kapushiba is kellett. A végeredményt Artyem Dovbjuk állította be a végjátékban. A vendégcsapatban a 78. percben csereként lépett pályára a ferencvárosiak szélsője, Olekszandr Zubkov.

Az összecsapást eredetileg márciusban rendezték volna, de az ukrajnai háborús helyzet miatt elhalasztották. Wales közben Ausztriát búcsúztatta, és várt több mint két hónapot utolsó selejtezős ellenfelére.

A B ágról a lengyelek, a C ágról a portugálok harcolták ki a vb-részvételt.

A legjobbjai nélkül felálló Wales a Nemzetek Ligája harmadik kiírásának szerdai nyitányán az A divízióban 2-1-re kikapott Lengyelországban.

A katari torna november 21-én kezdődik, ennek a pótselejtezős ágnak a győztese a vb-n majd a B csoportban szerepel Anglia, az Egyesült Államok, valamint Irán társaságában.

A Wales-Ukrajna összecsapást vasárnap Cardiffban rendezik a részvételért.

 

Eredmény, világbajnoki pótselejtező, elődöntő:

Skócia-Ukrajna 1-3 (0-1)

------------------------

gól: McGregor (79.), illetve Jarmolenko (33.), Jaremcsuk (49.), Dovbjuk (95.)

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)