Jump to content

Egyre kétségbeesettebbnek tűnik Ronaldo csapatkeresése

2022. 07. 29. 11:07

Cristiano Ronaldo és ügynöke tárgyalna a Sporting Lisszabonnal, miután az ötszörös aranylabdás labdarúgó elhagyná a Manchester Unitedet - értesült a The Athletic.

A 37 esztendős portugál támadó korábbi egybehangzó médiabeszámolók szerint családi okokból hagyná el a Vörös Ördögöket, ugyanakkor a távozási szándékban szerepet játszhat az is, hogy a United hatodikként zárta az elmúlt idényt, így csupán az Európa-liga csoportkörében szerepelhet.

A portugál pontvadászatban legutóbb ezüstérmes Sporting ellenben ott lesz a Bajnokok Ligája főtábláján, márpedig az Európa-bajnok kiválóság már hangsúlyozta, hogy a legrangosabb európai kupasorozatban akar szerepelni, amelyben övé a legtöbb lejátszott mérkőzés, találat és gólpassz rekordja is. Ráadásul a lisszaboni klub Ronaldo nevelőegyesülete is: 2003-ig futballozott az alakulatban, mielőtt - első ízben - Manchesterbe szerződött.

Azóta volt a Real Madrid és a Juventus futballistája is, majd tavaly nyáron visszatért a Unitedhez, amelyhez jövő nyárig köti a szerződése.

Július közepén Erik ten Hag, az angol klub új vezetőedzője hangsúlyozta: meg akarják tartani Ronaldót. Egyúttal cáfolta a távozásáról szóló híreket, miután szóba hozták a többi között a Chelsea-vel, a Bayern Münchennel, a Paris Saint-Germainnel, a Napolival, valamint a Bayern Münchennel is.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)