Jump to content

A sérült Gulácsi bízik a szombati visszatérésben

2022. 08. 23. 15:57

A kisebb sérüléssel bajlódó Gulácsi Péter bízik abban, hogy a német labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában már ismét az RB Leipzig rendelkezésére állhat.

A magyar válogatott kapusa - aki combsérülés miatt kihagyta a lipcseiek múlt heti bajnokiját - elmondta, egyelőre csak a konditeremben edzett.

"Ott viszont minden gyakorlatot el tudok végezni, ami reményt ad a hétvégi játékommal kapcsolatban" - nyilatkozta Gulácsi, hozzátéve, mindennap tesztelik a sérült testrészét.

A csapatkapitányt nélkülöző lipcseiek 2-1-re alulmaradtak az Union Berlin vendégeként, a győztes csapatban Schäfer András, a vesztesben Willi Orbán játszott a magyar válogatottak közül. Utóbbi kisebb combsérülése miatt kedden szintén nem edzett a csapattal. A gárda harmadik magyar légiósa, a támadó Szoboszlai Dominik ugyanakkor eltiltása után játékra kész.

Gulácsi a gyenge szezonkezdetről azt mondta: szombaton mindenképpen le kell győzniük a Wolfsburgot, mert az nyugalmat adna a csapatnak.

"Ha csak jól játszunk, és nem nyernünk, az most nem segít rajtunk" - mondta. "Nem szabad úgy hozzáállnunk, hogy még van időnk és ráérünk, el kell kezdenünk gyűjteni a győzelmeket, ami az alapja lehet utána egy jó sorozatnak" - tette hozzá.

Három fordulót követően az RB Leipzig 2 ponttal a 11. helyen áll a Bundesligában, szombati vendége, a Wolfsburg ugyancsak 2 pontot szerezve a 14.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)