Jump to content

Otthon törheti meg rossz sorozatát a címvédő Bayern München

2022. 09. 29. 12:55

A címvédő Bayern München házigazdaként vethet véget rossz sorozatának a német Bundesligában a hetedik forduló pénteki nyitómérkőzésén.

A legutóbbi négy körben nyeretlen, azokon mindössze három pontot szerzett a bajor gárda, amely az utóbbi hetek gyengélkedését követően csak az 5. helyen áll a tabellán. Az együttes ezúttal azt a Bayer Leverkusent fogadja, amely csupán a 15., és hét találkozójából mindössze egyet nyert meg, míg két döntetlen mellett négyszer kikapott. Az egymás elleni párharcaik során a legutóbbi hat összecsapáson - ötször a bajnokságban, illetve 2020 nyarán a Német Kupa döntőjében - a Leverkusen nem nyert, egy döntetlen mellett ötször alulmaradt. Az előző idényben a kiütéses, 5-1-es hazai vereségüket követően Münchenből egy ponttal távoztak (1-1).

A Schäfer András személyében magyar válogatott labdarúgót is a soraiban tudó, éllovas Union Berlin szombaton kora délután az Eintracht Frankfurt (7.) vendége lesz. Utóbbi együttes az eddigi négy hazai fellépésén kétszer kikapott, a berliniek viszont háromszor játszottak már vendégként, és még veretlenek, kétszer győztek, egyszer döntetlennel végeztek.

Az RB Leipzig (12.), Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik együttese továbbra is adós eddig a kiegyensúlyozottan jó teljesítménnyel, a hónap elején edzőt is váltottak. Különösen vendégként gyengélkednek, idegenben négy fellépésükön egy pontot gyűjtöttek. Házigazdaként viszont veretlenek még, és otthon a sereghajtó Bochum (18.) legyőzése kötelező számukra. A vendégcsapat a legutóbbi fordulóig pont nélkül állt, míg a Köln elleni hazai találkozón legalább az első pontját megszerezte.

Sallai Roland arccsonttörése és az azt követő műtét miatt továbbra sem állhat a Freiburg (3.) rendelkezésére, jó formában lévő csapata ugyancsak a szombati játéknapon a Mainz (8.) gárdáját fogadja, amely vendégként három győzelemmel és egy vereséggel bizakodva tekinthet még az idegenbeli fellépés elé is. Az előző idényben mindkét összecsapásukon döntetlen született.

A fordulóból vasárnapra szokás szerint két mérkőzés marad, a zárótalálkozó a Schalke 04 (14.) és az Augsburg (11.) összecsapása lesz.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)