Jump to content

Holman Dávid szlovák csapatát fogadja Szalai Ádám svájci együttese

2022. 10. 05. 12:10

A magyar válogatottból szeptember végén visszavonult Szalai Ádámot is foglalkoztató FC Basel a keresztszalag-szakadásból lábadozó Holman Dávid csapatát, a Slovan Bratislavát fogadja a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének csütörtöki harmadik fordulójában.

A Basel papíron nála gyengébb együttesekkel került egy csoportba a harmadik számú európai kupasorozatban, és a svájci csapat az első két fordulóban esélyeshez méltó módon meg is nyerte mindkét mérkőzését. Szalaiék így hat ponttal a H csoport élén állnak, és ha legyőzik otthon az egy ponttal sereghajtó Slovant, akkor nagy lépést tesznek a tavaszi folytatás felé. Ugyanebben a négyesben a története első nemzetközi kupaszereplését egyelőre egész jól abszolváló Pjunik Jereván látja vendégül a litván Zalgiris Vilnius csapatát. Az örmények az előző körben meglepetésre 2-0-ra verték saját közönségük előtt a Slovant, és ha csütörtökön legyőzik a Zalgirist is, akkor komoly esélyük lesz arra, hogy a hátralévő három körben kiharcolják a továbbjutást.

A magyar válogatottban a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzéseken bemutatkozó Kerkez Milos rendszeresen játéklehetőséget kap a holland AZ Alkmaarban, amely hat pontjával az élen áll az E csoportban, s csütörtökön a ciprusi Apollon Limasszol lesz az ellenfele hazai pályán. Kerkezék múlt szombaton a Groningen 4-1-es idegenbeli legyőzésével készültek a Konferencia-liga-meccsükre, a magyar baloldali védő csapata harmadik gólját szerezte, s a 89. percben cserélték le.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott csapatok közül a spanyol Villarreal a csoportjában sereghajtó Austria Wient fogadja, míg a West Ham United Brüsszelben, az Anderlechtnél vendégeskedik.

A Lech Poznan - Hapoel Beer-Sheva mérkőzésen Bognár Tamás lesz a játékvezető.

 

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)