Jump to content

Xavi kiborult, szerinte felháborító, ami történt

2022. 10. 05. 12:17

Az Internazionale otthonában vesztes FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernandez dühösen értékelt a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének keddi játéknapját követően.

"Fel vagyok háborodva, senki nem érti, mi történt. Beszélni akartam a játékvezetővel, hogy mondja meg, miért nem sípolt. Ez óriási igazságtalanság, ami után oda kellett volna jönnie hozzánk elmagyarázni, mi történt. Ehelyett elment" - forrongott a katalánok vezetőedzője azok után, hogy Slavko Vincic játékvezető a 90. percben Denzel Dumfries kezezését követően nem ítélt büntetőt, az Inter pedig 1-0-ra nyert.

Xavi azt is kiemelte, együttese nem úgy játszott, ahogy elvárta volna, játékosai nem tudták értékesíteni a helyzeteiket, így hiába állították meg jól az ellenfél támadásait, kikaptak.

Az Intert edző Simone Inzaghi ezzel szemben arról beszélt, csapata fontos győzelmet aratott, amelyből önbizalmat kell meríteniük.

"Nehéz időszakon megyünk keresztül, de ez a Barcelona elleni győzelem itt marad velünk. Játékosaim fejben rendben voltak és a szívüket is kitették a pályára" - értékelt Inzaghi, akinek együttese hat ponttal második a csoportban.

A négyest három forduló után kilenc ponttal az a Bayern München vezeti, amely kedden 5-0-ra kiütötte a cseh Plzent, ezzel új rekordot állított fel: a bajor sztárcsapat immár 31 meccs óta veretlen a BL csoportkörében. Az eddigi, 30 mérkőzéses csúcsot a Real Madrid állította fel 2012 és 2017 között.

Az Ajax otthonában hat gólt rúgott a Napoli, amely három kör alatt 13 találatnál tart. Vezetőedzője, Luciano Spalletti a mérkőzés után úgy fogalmazott: még Diego Maradona is büszke lenne az együttesre.

"Amikor egy ilyen remek hangulatú stadionban játszol, nem könnyű egy bekapott gól után azonnal rátalálni a helyes útra. Megzavarodhattunk volna, de a csapat azt csinálta, amit kellett: nem hagyta, hogy ezek a körülmények befolyásolják, és nagyszerű sikert aratott. Nagyon jól játszottunk, ma még Maradona is büszke lett volna" - fogalmazott az olasz szakember, akinek klubja százszázalékos teljesítménnyel áll az A csoport élén.

A Napoli története során először lőtt hat gólt az európai kupaporondon, míg az Ajax 1964 novembere óta legsúlyosabb vereségét szenvedte el bármelyik sorozatot figyelembe véve.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)