Jump to content

Vb-2022 - Ecuadori siker a nyitómeccsen

2022. 11. 20. 19:43

Az ecuadori válogatott 2-0-ra legyőzte a házigazda katari csapatot a XXII. labdarúgó-világbajnokság vasárnapi nyitómérkőzésén.

A labdarúgás történetének első téli vb-mérkőzése a dél-amerikai együttes fölényével kezdődött, az Ázsia-bajnok kapusának korai bizonytalankodása után azonban les miatt érvénytelenítették Ecuador első találatát. A másodikat viszont már szabályos körülmények között, büntetőből lőtte Valencia, aki a 2014-es vb-n együttese mindhárom találatát szerezte, - ezen találkozó legjobbja - lesgólja mellett pedig még az első félidőben duplázott. A játékrészt ecuadori fölény jellemezte, a történetük első vb-találkozóját játszó katariak csak rövid időszakokra jutottak át az ellenfél térfelére, veszélyt pedig nem igazán tudtak teremteni.

A fordulást követően alacsonyabb ritmusban zajlott a játék, ekkor is inkább az ecuadoriak akarata érvényesült, nagyobb helyzetek viszont egyik kapu előtt sem alakultak ki, így első félidei magabiztos teljesítményének köszönhetően Ecuador gazdagodott három ponttal.

Eredmény:

A csoport, 1. forduló:

Katar-Ecuador 0-2 (0-2)

al-Hor, al-Bajt Stadion, 67 372 néző, v.: Daniele Orsato (olasz)

gólszerző: Valencia (16., 31. - az elsőt 11-esből)

sárga lap: Al-Seeb (15.), Ali (22.), Budiaf (36.), Afif (78.), illetve Caicedo (29.), Méndez (56.)

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)