Jump to content

Vb-2022 - a nyitómeccs kiverte a biztosítékot - nemzetközi sajtóvisszhang

2022. 11. 21. 11:23

A nemzetközi sajtó több szempontból is élesen kritizálta a házigazda Katart, amelynek válogatottja a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi nyitómérkőzésén 2-0-ra kikapott Ecuadortól.

Spanyolország:

Marca:

"A hűtést meg lehet oldani pénzzel, a jó futballt nem. Tehetség nélkül szinte lehetetlen érvényesülni ezen a szinten. És ha ebben esetleg valaki kételkedett, a világ legjelentősebb, leglátványosabb sporteseményén elég volt három perc ahhoz, hogy bebizonyosodjon."

El País:

"A katari emír megnyitotta a tornát, ünnepelte a sokszínűséget egy olyan páholyban, amelyben alig volt nő."

Franciaország:

L'Equipe:

"Katar nincs azon a szinten, hogy a saját világbajnokságán szerepet játsszon, a szurkolói nagy része nem is tért vissza a lelátóra a szünet után. Őrült nyitány."

Le Figaro:

"Egyvalami biztos: Katar ezen a nyitómeccsen nem nyújtott meggyőző teljesítményt. Ez a mérkőzés nem kerül be a történelemkönyvekbe, lassú volt a tempó, kevés volt a helyzet és a látvány."

Nagy-Britannia:

Daily Mirror:

"Enner Valencia fényesebben csillogott, mint a megnyitó fényshow-ja, Ecuador legyőzte a házigazda Katart az első mérkőzésen. Katarnak a következő két meccsén különleges teljesítményt kell nyújtania, hogy a hazai vb-jén egyáltalán legyen esélye továbbjutni a csoportból."

Telegraph:

"Katar a megnyitóval tökéletes példát mutatott a sportmosásra (ezt a kifejezést arra a gyakorlatra alkalmazzák, ha egyének, csoportok, vállalatok vagy kormányok a sportot megromlott hírnevük javítására használják). Ez a ceremónia megnyilvánulása volt egy korrupt, pénzmániás szervezet és egy állampolgári jogokat, valamint a munkások biztonságát középkori módon megközelítő rezsim egyedi találkozásának."

Guardian:

"Katar 12 év felkészülés után csalódott. A házigazda ország arra használta ezt az időszakot, hogy megteremtse az infrastruktúrát egy olyan világbajnoksághoz, amelyet viták öveznek, és olyan keserű szájízt ad, amelyet valószínűleg a következő négy hét sem fog elmosni."

Olaszország:

La Repubblica:

"Amikor a hangosbeszélő büszkén közölte, hogy 67 ezer a nézőszám, addigra sokan már távoztak is. Már a szünetben. A házigazda Katar nagyon rosszul kezdte története első világbajnokságát, ez tükröződött spanyol szövetségi kapitánya, Félix Sánchez arcán is."

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)