Jump to content

Bajnokok Ligája - A Dortmund folytatná remek sorozatát

2023. 02. 14. 13:26

A Borussia Dortmund és a Chelsea először csap össze egymással, de teljesen más előjelekkel várják a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első, szerdai felvonását.

A német együttes a világbajnokság után remek rajtot vett az új évben, ugyanis eddig mind a hat tétmérkőzését megnyerte. Ráadásul az öt bajnoki és egy kupatalálkozó mindegyikén legalább kétszer eredményes volt, azaz elsősorban a támadó futballjának köszönheti sikereit. A meneteléssel a sárga-feketék már harmadik helyen állnak a Bundesligában, hátrányukat pedig három pontra csökkentették a címvédő és éllovas Bayern Münchennel szemben.

A Borussia Dortmund hagyományosan jól szerepel hazai pályán, a BL-ben legutóbbi 21 találkozójából csupán négyet veszített el a Westfalenstadionban, ugyanakkor éppen az angol csapatokkal szokott megszenvedni. A négy kudarcból három szigetországi együttesekhez fűződik. Az angolok fölényét még jobban mutatja a Dortmunddal szemben, hogy a német csapat utóbbi tíz ilyen meccsén nyeretlen maradt az európai kupasorozatokban, nyolcszor ráadásul kikapott. A BVB legutóbb 2016 márciusában tudott felülmúlni egy angol csapatot, akkor az Európa-ligában a Tottenham Hotspurt verte 2-1-re többek között Pierre-Emerick Aubameyang találatával, aki most éppen a Chelsea-t erősíti.

A londoni együttes kifejezetten rossz formában várja a BL-folytatást, ugyanis legutóbbi 14 meccséből csupán hármat nyert meg, és éppen a gólszerzéssel gyűlik meg a baja. A Kékek előző nyolc találkozójukon mindössze négyszer találtak a kapuba, kiestek az FA Kupából és a tizedik helyre csúsztak vissza a Premier League-ben.

Az elmúlt időszak sikertelensége ellenére a klubvezetés továbbra is bízik Graham Potter vezetőedzőben, de ha a BL-ben sem sikerül javítani, akkor könnyen meginoghat a kispad a szakember alatt. Mindenesetre a Chelsea-nek nem megy jól Németországban, ahol előző 11 összecsapásán csupán háromszor győzött. Az M4 Sport szerdán ezt a találkozót közvetíti élőben.

A másik szerdai párharc résztvevői közül a Club Brugge már azzal történelmet írt, hogy fennállása során először bejutott a kiesés szakaszba a BL-ben, míg a Benfica szeretné megismételni tavalyi bravúrját a nyolc közé kerüléssel. A belga együttes kifejezetten szenved ebben az idényben, ugyanis a bajnokságban csupán negyedik, a kupából pedig már kiesett. Ennek elsődleges oka a gyenge szereplés hazai pályán, ahol immár hét találkozó óta nyeretlen.

A portugál gárda ezzel szemben magabiztosan vezeti hazája bajnokságát, idén ráadásul nagyszerű formában van, nyolc meccséből hatot megnyert, ezeken még gólt sem kapott. Emellett volt egy 2-2-es döntetlenje a Sporting elleni bajnoki rangadón, valamint 1-1-es döntetlen után 11-esekkel maradt alul a Bragával szemben a Portugál Kupában. Ennek a két párharcnak a visszavágóját március 7-én rendezik.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

szerda:

Club Brugge (belga)-Benfica (portugál) 21.00

Borussia Dortmund (német)-Chelsea (angol) 21.00

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)