Jump to content

Bundesliga - Élesedik a verseny az élcsapatok között

2023. 02. 16. 10:30

Az első és a hatodik helyezett között mindössze nyolc pont a különbség, így a hétvégi, 21. forduló akár alaposan át is rendezheti az élcsoport sorrendjét a német labdarúgó-bajnokságban.

A címvédő és éllovas Bayern München a Borussia Mönchengladbach otthonában lép pályára szombaton. A bajorok visszafogottan, három döntetlennel kezdték az évet, de az utóbbi két fordulóban már begyűjtötték a három pontot, kedden pedig a Bajnokok Ligájában is győzni tudtak. A Paris Saint-Germain otthonában aratott 1-0-s nyolcaddöntős siker után a tizedik Gladbach vendégeként folytatódhat a menetelés.

Az egy pont hátránnyal második Union Berlin csütörtökön (ma) még mérkőzést játszik az Európa-ligában, majd vasárnap a sereghajtó Schalkét fogadja. A sérült Schäfer Andrást nélkülöző fővárosiak 2023-as mérlege ötből öt győzelem a Bundesligában, így bombabiztos esélyesei a találkozónak.

Az Unionhoz hasonlóan a harmadik helyen álló Borussia Dortmund is százszázalékos még idén, ráadásul szerdán este a Chelsea-t is legyőzte a BL-ben. A hétvégi fordulóban a kiesés ellen küzdő Hertha BSC látogat a Signal Iduna Parkba, ahol ebben a szezonban csupán a Werder Bremen tudott nyerni még augusztusban, ezen kívül pedig csak a Bayern szerzett egy pontot. A Hertha a legutóbbi öt idegenbeli bajnokiját egyformán elbukta.

A Sallai Rolandot foglalkoztató, negyedik helyen álló Freiburg a Bochum vendége lesz szombaton, az RB Leipzig pedig, amely az utóbbi két fordulóban csak egy pontot gyűjtött, a hullámzó formát mutató Wolfsburg otthonában lép pályára. Gulácsi Péter sérült a lipcseieknél, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán azonban várhatóan ott lesz a kezdőcsapatban.

Jelenleg az Eintracht Frankfurt a hatodik, de ha számára kedvezően alakulnak az eredmények, és megveri a Werder Brement, akkor vasárnap estére akár a negyedik helyre is előre ugorhat.

 

Bundesliga, 21. forduló:

péntek:

Augsburg-Hoffenheim 20.30

szombat:

Borussia Mönchengladbach-Bayern München 15.30

VfB Stuttgart-1. FC Köln 15.30

VfL Bochum-Freiburg 15.30

VfL Wolfsburg-RB Leipzig 15.30

Eintracht Frankfurt-Werder Bremen 18.30

vasárnap:

Union Berlin-Schalke 04 15.30

Borussia Dortmund-Hertha BSC 17.30

Bayer Leverkusen-Mainz 19.30

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)