Jump to content

Rio 2016: Bacskai is bemutatkozik, itt a mai program

2016. 08. 07. 09:12

A második versenynapjával folytatódik a riói olimpia. Vasárnap ökölvívókinknak, úszóinknak, sportlövőinknek, asztaliteniszezőinknek, és teniszezőinknek drukkolhatunk. A vasárnapi versenynapon 14 számban osztanak érmeket.

 

Úszásban heten ugranak vízbe az előfutamokban, továbbá a férfi 4x100 méteres gyorsváltó. Közülük Hosszú Katinka - a 400 méter vegyesen aratott fantasztikus győzelmét követően immár olimpiai bajnokként - 100 méter háton próbál döntőbe jutni: ebben a számban ezüstérmes lett az idei, londoni Európa-bajnokságon. Rajta kívül Balog Gábor szintén 100 méter háton, Bernek Péter és Kozma Dominik 200 méter gyorson, Sztankovics Anna 100 méter mellen, Késely Ajna és Kapás Boglárka pedig 400 méter gyorson szerepel majd, illetve a magyar férfi 4x100-as gyorsváltó is érdekelt lesz. Döntőt Kapás, Késely és a staféta úszhat a közép-európai idő szerint hétfő hajnalban kezdődő programban.

A sportlövőknél a női légpisztolyosok versenyében Tobai-Sike Renáta és Egri Viktória versenyez majd, Kovács Zsófia pedig - aki az egyetlen magyar női tornász Rióban - a selejtező második csoportjában szerepel.

Az asztaliteniszezőknél Pattantyús Ádám és Lovas Petra a második fordulóban a legjobb 32 közé kerülésért lép asztalhoz: mindketten esélyesebb ellenféllel találkoznak a kínaiból katarivá lett Li Ping, illetve az észak-koreai Ri Mjong Szun személyében. Póta már nyolcaddöntőbe kerülésért küzd meg a hongkongi Tu Hoj-kemmel.

Vasárnap a két magyar teniszező is bemutatkozik Rióban: Babos Tímea előbb egyesben a 32 közé jutásért a csehek kétszeres wimbledoni bajnokával, Petra Kvitovával találkozik, majd pár órával később Jani Réka-Lucával párosban a nyolcaddöntőbe kerülésért az Andreea Mitu, Raluca Olaru román duóval küzd meg.

 

 

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti.hu, fightermagazin.hu)