Jump to content

Minden nap más jelenik meg Michael Schumacher állapotáról

2014. 03. 15. 17:12

"Michael kicsi, de biztató jeleket mutat. Nagyon bízunk benne, hogy végigcsinálja, és fel fog ébredni. Türelmesnek kell lennünk, hiszen tudtuk, hogy ez egy hosszadalmas és kemény harc lesz" - közölte a december 29-i síbalesete óta kómában fekvő Michael Schumacher menedzsere szerda késő este. Sabine Kehm a család szavait továbbította, és azért szólt a nyilvánossághoz, mert "a Forma-1-es szezon kezdete miatt még nagyobb az érdeklődés Michael állapota iránt". Az idény pénteken kezdődik, Ausztráliában. Hetek óta ez az első hivatalos információ, bár a találgatások mindennaposak, ám azokat nem szabad komolyan venni, hangsúlyozta már korábban féltucatnyiszor Kehm.

A 45 éves exsportoló fizikai állapota viszont valószínűleg változatlan, továbbra is az ébresztési szakaszban van. Mintegy négy hete próbálják kihozni a mesterséges kómából, amibe életveszélyes agysérülései miatt helyezték.

Ugyanakkor a világ vezető lapjai, más-más információkkal szolgálnak olvasóiknak. A La Gazzetta dello Sport vezető cikkben számolt be róla, hogy önállóan lélegzik a hétszeres Forma 1-es világbajnok aki december végén, Franciaországban szenvedett síbalesetet, és azóta mesterséges kómában fekszik

Schumacher ügynökét, Sabine Kehm pedig ezúttal is cáfolt. „Michael állapota változatlan, továbbra is az ébresztési fázisban van. A kezelő orvosai nem erősítették meg azt, amit az olaszok állítanak” - mondta. Schumacher ébresztése négy hete kezdődött, az orvosok továbbra is nyugodtak.

Az angol The Telegraph ugyanakkor arról ír Schumacher családjára hivatkozva, hogy csak a csoda mentheti meg a korábbi pilótát. Felesége, Corinna, valamint testvére, Ralf több európai agysebésszel is konzultált, de mind csak annyit tudott megerősíteni számukra, hogy csekély esélye van a felépülésnek. A lap forrása szerint az orvosok őszintén közölték velük, hogy mire számíthatnak. A lap egy német újságírót is megszólaltat, szerinte Schumacher nagyon rossz állapotban van, de ezt a család hivatalos közleményéig nem jelentethetik meg.

Fotó: sportfm.hu/

sportrajongo.hu/sportgeza.hu