Jump to content

Michelisz bizakodva várja új autójával a 2014-es évadot

2014. 04. 10. 10:48

Hosszú hónapok várakozása után ezen a hétvégén a Marokkói Nagydíjjal elkezdődik a túraautó-világbajnokság (WTCC) 2014-es idénye. A sorozat egyetlen magyar pilótája Michelisz Norbert szinte „szűzen” készül a versenyre, hiszen csak múlt héten kapta meg az új Hondáját, így csak két napja volt, hogy tesztelje és „összeismerkedjenek”. Norbi az indulás előtt elmondta, nagyon nagy benne a várakozás a 2014-es idénnyel szemben, de elsősorban azt várja már, hogy vezethesse az új autót, és végre együtt mehessen versenyen a többiekkel. Ugyanakkor tisztában van vele, hogy a jó szereplés mellett vigyáznia is kell az autóra, így ha nem tudja mi lesz a kimenetele egy előzésnek, a biztosabbat választja, hiszen egy esetleges karambol a jövőbeni lehetőségeit is erősen befolyásolja.

A Zengő Motorsport pilótája elárulta, nagyon jó és értékes két napot tölthetett el az új autójával. "Nem számítottam ekkora ugrásra a tavalyi autóval szemben. Sokkal gyorsabb, összetettebb az új Honda, mint a tavalyi volt, időre lesz szükségem kiismerni” – mondta Norbi, aki elsősorban a motorerőt emelte ki, hiszen a mostani autó 70 lóerővel erősebb a tavalyinál. Véleménye szerint ugyanilyen érezhető különbség a légterelők által képzett leszorító erő, ami elsősorban a kanyaroknál lesz fontos.

„Elvárásaim nincsenek, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan alig tudtunk tesztelni. "A legfontosabb kérdés, hogy mennyire gyorsan tudom megszokni az új autót. Most úgy érzem, legalább 1-2 hétvégére szükségem lesz, amíg a gyári Hondások mellé érhetek. Reálisan nézve az első két futamon nem leszek harcban a futamgyőzelemért. A legfontosabb, hogy célba érjek valamennyi futamon, jó lenne az első tízben végezni és ehhez jól jönne 1-2 pont is” – mondta Norbi arról, mit vár a hétvégi marokkói és az egy héttel később esedékes franciaországi versenyen.

A Zengő Motorsport pilótája elárulta, jelenleg a pótalkatrészek terén is rosszul állnak. „Marokkóba úgy megyünk, hogy nem minden futómű alkatrészből lesz pótalkatrész. Ez azonban nem csak nekünk van így, a gyári Hondások is ugyanilyen gonddal küzdenek. Ennek köszönhetően a legfontosabb szempont, hogy épségben vigyük célba az autót” – mondta Michelisz.

fotó:zengomotorsport.hu/ forrás:sportrajongo.hu/molcsapat-auto-motor.blog.hu