Jump to content

Rosberget sokkolta a baleset

2014. 05. 28. 12:05

Mint ismeretes, tegnap baleset történt a német labdarúgó válogatott és annak főszponzora, a Mercedes reklámforgatásán. A forgatáson a nationalelf két tagja, Julian Draxler és Benedikt Höwedes vett részt a Forma 1-es vb-éllovas Nico Rosberg és a DTM-ben versenyző Pascal Wehrlein társaságában. A balesetben ők négyen nem, ám egy pályamunkás és egy turista (!) megsérült.

A balesetet az idézte elő, hogy Rosberg az észak-olaszországi versenypályán zajló forgatás során valamiért nagyot fékezett, a mögötte haladó Wehrleinnak pedig el kellett rántania a kormányt. A DTM-es versenyző által vezetett autó kisodródott a pályáról és az éppen ott lévő pályamunkást, valamint egy turistát - utóbbiról senki sem tudja mit keresett a lezárt pályán - elütött. Mindkét személyt kórházba kellett szállítani, az idegen állapota súlyos, a pályamunkás törésekkel "megúszta".

Az eset mélyen megrázta Nico Rosberget, aki Twitter oldalán biztosította együttérzéséről a balesetet szenvedő személyek családját.

A német labdarúgó válogatott szóvivője is sajnálatát fejezte ki az esettel kapcsolatban, míg Joachim Löw szövetségi kapitány az aznapra tervezett edzést lemondta, helyette inkább megbeszélést tartott, ahol a két Schalke játékos, Höwedes és Draxler is megjelent, akik amúgy karcolás nélkül megúszták a balesetet.

A német labdarúgó válogatott a brazíliai világbajnokságon az G-csoport tagjaként Portugáliával, Ghánával és az Egyesült Államokkal került össze. A Nationalelf első mérkőzését június 16-án 18 órakor Portugália ellen vívja.

(Fotó: Twitter/sportfm.hu)