Jump to content

Michelisz Norbi: A dobogó a cél

2014. 06. 05. 19:06

A tavalyi harmadik és ötödik pozíció után újra a legjobb háromba várja magát Michelisz Norbert a WTCC hétvégi orosz fordulójában.

Idei hatodik versenyhétvégéjéhez érkezett a Túraautó-világbajnokság. Az eddigi futamokon a Honda és a Chevrolet csak ritkán tudta megnehezíteni a (jelenleg) világverő Citroen-trió dolgát, de a Zengő Motorsport csapata, élükön a bajnoki összetett nyolcadik helyén álló Michelisz Norberttel, bízik abban, hogy a kanyargós részekkel bőven ellátott moszkvai pálya jó esélyeket kínál majd a Hondáknak.

Norbi szerint mindenképpen versenyképesebbek lesznek a francia márkával szemben, mint az előző helyszínen, a Salzburgringen. „A pályát elsősorban a lassú kanyarok jellemzik, kevés előzési lehetőséggel. A tavalyi dobogós helyezés után idén is hasonló célokkal érkezem Oroszországba.” A magyar versenyző idén eddig egyszer végzett a pódiumon, a Slovakiaringen lett harmadik az első futamon.

A Citroenek továbbra is 60kg többletsúllyal állnak rajthoz, de ezúttal a két ellenfél gyártó autói is nehezebbek lesznek, igaz ők csak 20kg-mal. Ráadásul idén először áll rajthoz egy negyedik Citroen is, volánja mögött a kínai Ma Qing Hua-val.

Figyelem! A hétvége rendhagyó módon nem pénteken fog megkezdődni, a tesztek elmaradnak, szombaton az időmérő edzés előtt két szabadedzést rendeznek.

(Fotó:mno.hu)