Jump to content

Továbbra is a Mercedes az etalon, erősödhet a Ferrari

2014. 06. 07. 10:05

Úgy tűnik, a két Ezüstnyíl Kanadában sem talál legyőzőre. Mögöttük azonban izgalmas csatára van kilátás, ugyanis a pénteki edzések alapján úgy tűnik, hogy a Ferrari egy szintre került a Red Bull-lal.

Szoros eredményeket hozott a Kanadai Nagydíj első szabadedzése. A leggyorsabb a spanyol Fernando Alonso volt, a Ferrari kétszeres világbajnoka mindössze 16 ezredmásodperccel előzte meg Lewis Hamiltont és csak alig több mint egy tizeddel a bajnokság éllovasát, Nico Rosberget. Alonso csapattársát, Kimi Raikkonent ismét technikai gondok hátráltatták (a finn a kilencedik helyen zárt), csakúgy, mint Felipe Massát, Jean-Eric Vergne-t és Esteban Gutierrezt is. Problémamentes volt viszont a Red Bull edzése, a négyszeres bajnok Sebastian Vettel a negyedik, Daniel Ricciardo pedig a hatodik leggyorsabb volt délelőtt. A harmadik számú pilóták közül ezúttal Alexander Rossi kapott lehetőséget a Caterhamnél.

A Notre-Dame szigeten közel merészkednek az autók a falakhoz, ám az első kilencven perc során mindössze egyvalaki, a Marussia franciája, Jules Bianchi koccant neki a falnak. Az első szabadedzés után figyelmeztetést kapott Daniel Ricciardo, mivel a boxutcában veszélyes manőverrel előzte meg Pastor Maldonado-t.

A második gyakorláson aztán „helyreállt a rend”. Hamilton és Rosberg elfoglalta az első két helyet az élen, de brit előnye két tizeden belül van. A harmadik helyen végző Sebastian Vettel hátránya sem nagyobb fél másodpercnél, ez talán némi óvatos optimizmusra enged következtetni, remélhetőleg ez a hétvége szorosabb lesz az eddigieknél. Raikkonen a délelőtti egyórás kényszerű várakozás után belehúzott, egy megpördüléssel együtt is a negyedik helyen zárt, közvetlenül csapattársa előtt. Mögöttük a két Williams-Mercedes következik, mindkét istállóra érdemes lesz odafigyelni. A technikai gondok most sem kímélték a mezőnyt, többek között Daniil Kvyat-ot, Romain Grosjean-t és Jules Bianchit sújtották.

Holnap eldől, ki indulhat az élről a 2014-es Kanadai Nagydíjon.

(Fotó:f1madness.co.za)