Jump to content

Schumacher tragédiája és a fény az alagút végén

2014. 06. 17. 11:45

Csaknem fél év várakozás, tipródás, aggódás után talán fellélegezhetünk kicsit: a 169 napja kómában levő Michael Schumacher felébredt a mélyaltatásból. Állapotáról sem a sajtósa, sem az őt ápoló orvosok nem nyilatkoztak, így nem tudjuk, mennyire súlyosak a december 29-i sérülések és milyen maradandó következményekkel járnak. Szerencsére újult erővel üzenhetjük: Küzdj tovább, Michael!

2013. december 29-én sokkolta a világot a hír: a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher életveszélyes balesetet szenvedett síelés közben a franciaországi Méribel közelében. Schumacher két pályaszakasz között bukott és fejjel (bukósisakkal) előre egy sziklának csapódott. A német exversenyzőt még aznap a grénoble-i kórházba szállították, ahol életmentő műtéten esett át. Másnap újra megműtötték, vérömlenyt távolítottak el az agyából, a kórház vezetősége azt is közölte, hogy mesterséges kómában tartják Schumit.

Az elmúlt hónapokat végigkísérte a rajongók és a szakemberek „harca”, a kórház ugyanis ritkán közölt érdemi információt a nagyvilággal (tudjuk ezt be annak, hogy nemigen volt mit közölniük) és ez feszültséget generált a Schumacherért aggódók körében. Mindeközben persze rengeteg üzenetet kapott a család is, melyben a szurkolók jókívánságokat küldtek. A balesetet kivizsgálták, de nem találtak felelőst az ügyben. Schumacher lassacskán túl jutott az életveszélyes stádiumon és majdnem pontosan egy hónap után megkezdték a felébresztést.

Nemrég még arról kaptunk hírt, hogy nem adnak ki további információkat Schumi állapotáról, ám amikor már valószínűleg sokan letettek arról, hogy valaha is jó híreket hallunk a hétszeres világbajnokról, tegnap bejelentették azt, amire milliók vártak világszerte: Michael Schumacher felébredt. További pozitív jelnek vehetjük, hogy a közlemény szerint kommunikál is, tehát van esély a felépülésre. Tegnap óta az is kiderült, hogy Schumacher Lausanne-ban, a család otthonának közelében kezdi meg rehabilitációját.

Fellélegezhetünk-e? Nem teljesen. Van esély arra, hogy Schumacher felépül, és maga köszöni meg a sok biztatást? Igen. A rehabilitáció azonban hosszú folyamat, most valószínűleg sokáig nem hallunk majd róla, az idegtépő várakozás tehát folytatódik. Bár mostantól egy kicsit könnyebb lesz.

(Fotó:abc.net.au)